RVC wint dankzij laat doelpunt

Het nieuwe voetbalseizoen werd op zondag 4 september aangevangen. Meteen stond er voor RVC een mooi streekduel op het programma. De heren selectie mocht afreizen naar Gouda voor de uit wedstrijd tegen DONK. DONK wist vorig jaar te promoveren naar de tweede klasse om zodoende weer tegen RVC uit te kunnen komen.

Een harde wind over het complex van DONK zorgde ervoor dat voetballen lastig gemaakt werd. Beide ploegen wilde wel dat de tegenstander de bal lang zou spelen, waardoor de wedstrijd er niet beter op werd. Toch konden beide ploegen er een hoog tempo op nahouden. Dit resulteerde wel in veel lange ballen, waardoor er bijna geen middenveld leek te zijn en het steeds op dezelfde plekken uitgevochten moest worden. Waar DONK alleen wat schoten van veraf mocht aantekenen was RVC door aanvaller Erik van Zoest als eerst het dichts bij een doelpunt, maar hij kopte van dichtbij recht in de handen van de keeper. Halverwege de eerste helft sloeg de wedstrijd om toen Wouter Sluijs in het strafschop gebied werd neergelegd, maar er door de scheidsrechter niet voor gefloten werd. De arbiter liet daarna nog meer steken vallen, waardoor beide ploegen tegen elkaar opgezet werden. Met een 0-0 rust stand was RVC dan ook niet helemaal tevreden, maar wist het ook dat zij het zelf konden verbeteren.

In de tweede helft had RVC de wind in de rug, waardoor het makkelijker de bal bij de voorwaartsen kon krijgen. Erik van Zoest en nieuwe RVC spits Daan Zantinge moesten zich helemaal leeg lopen om steeds in de buurt van de bal te komen, waardoor er weinig kracht was om nog naar het doel van DONK door te breken. RVC was in deze fase de betere partij en het leek wachten op een doelpunt, totdat zij met 10 man verder moesten. Dirk-Jan Blanken blokkeerde op onhandige wijze een DONK speler, maar dit werd gezien als natrappen waardoor hij met een rode kaart het veld moest verlaten. Het gaf RVC een goede boost om het nodige stapje extra te zetten en niet veel later was het dan ook raak. Bjorn Verbeij wist Daan Zantinge vrij te zetten voor de keeper en hij schoot koelbloedig binnen. Met nog 5 minuten te spelen was het voor RVC zaak om tegen te houden en dit lukte vrij makkelijk.

RVC weet dus zijn eerste competitieduel te winnen en hiermee goed van start te gaan.