Vriendenschaar niet slim genoeg en verliest eerste wedstrijd van het seizoen

Vijf keer zal er dit seizoen worden gestreden tegen DVS uit Hendrik-Ido Ambacht. Afgelopen zaterdag was al de tweede keer dat beide ploegen het tegen elkaar gingen opnemen. En het was pas de eerste wedstrijd van het nieuwe (veld) seizoen. Een kleine uitleg; Vriendenschaar en DVS hadden al een keer tegen elkaar geoefend in Bodegaven. (15-28 verlies!) En DVS zit zowel in de veld – als in de zaalcompetitie ingedeeld bij de Bodegravers. Door het ruime verlies in de oefenwedstrijd was Vriendenschaar gewaarschuwd. Vooral een sterk en makkelijk scorend dameskwartet bleek toen een te groot obstakel voor de Bodegravers. Vriendenschaar was dus gewaarschuwd.

Na de eerste 10 minuten vertoonde al een zorgelijk wedstrijdbeeld, DVS liep rustig via goede aanvallen uit naar een 4-0 voorsprong en Vriendenschaar had het vooral lastig om met wat eenvoudiger spel onder de druk van DVS uit te komen. Na 15 minuten scoorde Emma van Wensveen pas de eerste treffer, direct daarna veerde het meegereisde publiek toch op, door een snelle 5-2 uit handen van Rianne Kwakernaak. Helaas stond het 5 minuten later gewoon 7-2 en gezien het wedstrijdbeeld moest Vriendenschaar gaan vrezen dat het wellicht nu al helemaal gespeeld was. Onder de leiding van de nieuwe aanvoerder Frank van Buren klemden de Bodegravers de tanden op elkaar, zo kansloos zou het toch echt niet mogen worden. Ook gezien de ambities die vooraf zijn uitgesproken om vanaf het begin goed mee te doen voor een plek bij de bovenste 3 i.p.v. zo snel mogelijk ‘veilig’ spelen. En warempel Vriendenschaar knokte zich goed terug en wist te gaan rusten met een nog lang niet besliste 8-6 achterstand. Vol goede moet trad men aan voor de tweede helft. Helaas zat het ook nu in de beginfase weer even tegen, net niet genoeg scherpte leidde direct alweer tot een achterstand van 5 goals (11-6). Kon Vriendenschaar weer opnieuw beginnen aan haar inhaalrace, voor de tweede maal deze wedstrijd kwam er weer wat hoop. Opnieuw was het gaatje redelijk gedicht tot 11-9. En weer liep DVS daarna snel uit tot een voor hun geruststellende 14-9.

Vriendenschaar scoorde daarna met dezelfde frequentie als DVS wat uiteindelijk leidde tot een terechte 19-14 nederlaag. Na afloop toch wel een gevoel van teleurstelling. DVS was zeker deze dag de betere en scherpere ploeg, alleen Vriendenschaar had er nog meer een wedstrijd van kunnen maken als ze niet net iets te vaak tegen onnodige strafworpen (4x) en vrijeballen (4x) waren opgelopen. Ook een verdienste van de tegenstander overigens. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen het onbekende OZC uit Rotterdam.