Waterpolojeugd BZ&PC loot Spaanse topploegen!

Voor de A-Jeugd van BZ&PC Bodegraven breekt een belangrijk seizoen aan, het team zal de aansluiting moeten gaan maken met de herenselectie. Ter voorbereiding op dit nieuwe seizoen vertrekt het team komende week naar het Spaanse Barcelona. Daar zal het team deelnemen aan de prestigieuze BCN BIWPA Turbo Cup. Een toernooi voor internationale teams onder de 18 jaar, vandaag vond in het Spaanse hoofdkwartier de loting plaats en wat voor een.




 

De Bodegraafse jeugd zal het opnemen tegen 3 ploegen uit Spanje: EA Soller, CN Granollers en CN Catalunya. Alle ploegen komen uit in de Spaanse eredivisie voor jeugdteams en hebben een aantal internationals in de gelederen. Al met al een pittige loting voor de jeugd equipe.

 

Coach Kim de Vor ziet het toernooi toch met vertrouwen tegemoet: ‘’Een zware loting, maar niets is onmogelijk. We spelen 5 zware wedstrijden in 3 dagen tijd, een pittige belasting voor het team. Ons doel is dan ook niet alleen harder te worden, maar ook te leren van andere teams en als team nog hechter te worden’’.

 

De Bodegraafse jeugdploeg lobbyde het afgelopen jaar twee nieuwe eredivisie spelers naar de club toe. Scott Scheerder liep zijn jeugd door in Bodegraven maar keerde na een tussenjaar terug van het Leidse De Zijl. Rutger van Niekerk kwam over van het Alphense AZC.

 

Het is voor het eerst dat een jeugdteam van BZ&PC naar het buitenland toe trekt om zich voor te bereiden op het komende seizoen. ‘’Het idee speelt al een aantal jaren’’ zegt teammanager Rogier van Veen. ‘’Het begon 3 jaar geleden met een grap tijdens een waterpolocommissie vergadering, jaar na jaar kreeg het plan steeds meer onderbouwing. In december van 2015 kwam deze uitnodiging op de mat, een kans die we niet wilden mislopen’’.

 

De A-jeugd heeft zich dan ook ingezet om de reis te bekostigen, zo werden er bijvoorbeeld bossen rozen verkocht. Ook de traditionele heitjes voor karweitjes voor bestaande Business Partners stonden in de planning. In no-time was de reis, samen met de eigen bijdrage, bekostigd. ‘’Al met al een succesvol project’’ aldus Kim de Vor.

teamphoto-bzpc-bodegraven-ned

Door: Rogier van Veen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie