ESTO vrijwel kansloos tegen ONA

De 2-0 overwinning van ONA was verdiend maar kwam pas in de laatste tien minuten tot stand. Het verschil tussen ONA en ESTO zat niet alleen in de individuele kwaliteiten maar ook in ervaring. Niet zo verbazend omdat het gemiddelde leeftijdverschil tussen beide teams groot was. Aan inzet ontbrak het niet bij het jonge ESTOteam. Daardoor lukte het de Gouwenaren maar moeizaam om tot scoren te komen. In de eerste helft werd vaak buiten het strafschopgebied de bal al door de ESTO verdediging veroverd. Eenmaal in balbezit maakte de ploeg teveel fouten en was er onzekerheid om even rustig te temporiseren. Dat bleef wel ongeveer het beeld van de gehele wedstrijd waarbij ONA in de tweede helft steeds dichter naar het estodoel oprukte. Met diepe passes naar voren richting de eenzame centrale spits Jordy Romijn probeerde ESTO vaak de aanval te zoeken. De zeer ervaren laatste man van ONA blokte Romijn in menig duel, zodat er maar sporadisch sprake was van een verzorgd opgebouwde aanval. Het lukte de jonge vleugelspelers (18 en 19 jaar) ook nog wel om enig gevaar te stichten ondanks de magere aanvoer vanuit het middenveld of verdediging. Daarnaast hadden zij ook een zeer ervaren Goudse back als opponent. Toch haalde dit jonge ESTO onder leiding van de keihard werkende aanvoerder Remi Hendriks alles uit de wedstrijd. Zo hield ze haar ervaren tegenstander tot de 82e minuut op de nul. Toen moest de verdediging buigen voor de 1-0. De ONA spelers en aanhang buitelden over elkaar van blijdschap. ESTO ging vol in de aanval voor de gelijkmaker en ONA sloot zich op in haar strafschopgebied. Met iets meer geluk zou er bijna nog een punt uit de strijd worden gesleept. Dat lukte niet en een uitbraak in de 87e minuut bracht ONA de 2-0 overwinning.

Volgende week komt NOCKralingen naar de Hill in Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.