Jeugdclubkampioenschappen T.C. Botesa 2016

Van zondag 4 tot en met 18 september waren de jeugdclubkampioenschappen bij tennisvereniging Botesa. De start was met een hele grote onweersbui maar daarna hebben ze schitterend weer gehad voor alle wedstrijden. De jeugdclubkampioenschappen werden tegelijk gehouden met de clubkampioenschappen voor de senioren, zodat er veel gezelligheid was op het park. De evenementencommissie zorgde gedurende de weekeinden voor lekker eten, muziek en een springkussen.




De jeugd was onderverdeeld in verschillende onderdelen. De jongste deelnemers (Rood) speelden twee dagdelen op miniveld allemaal een keer tegen elkaar. Nadat de laatste wedstrijd was gespeeld werd gekeken naar de uitslag. Er waren 3 kinderen die een gelijk aantal punten hadden en op de eerste plaats waren geëindigd. Dat waren Vivienne Jaspers, Tom de Haan en Jack de Groot. Vervolgens werd er naar het aantal games voor en tegen gekeken en was Vivienne het die er met de beker vandoor mocht gaan. De overige deelnemers kregen allemaal een medaille voor hun goede prestatie en deelname.

Bij het onderdeel t/m 11 jaar (Oranje) werd er op een driekwart baan gespeeld met oranje ballen. Oranje speelde partijen om twee gewonnen tiebreaks. Bij de enkel waren er twee poules, een voor de meisjes single en een voor de jongens single. Bij de meisjes single was het spannend tot op de laatste dag, want Fenne Jaspers en Tess Bakker hadden alle twee al hun wedstrijden nog gewonnen. Fenne won het onderling duel, waardoor ze alle partijen gewonnen had en een beker kreeg voor de 1e prijs. Bij de jongens was het ook heel spannend en ging het om de allerlaatste partij tussen Max van Vliet en Sam Dijkman. Max won de wedstrijd in een driesetter en ontving de beker voor de eerste prijs.

Ook was er bij Oranje een onderdeel dubbel. Jongens- en meisjeskoppels speelden tegen elkaar en daar hadden de nichtjes Fenne en Celeste Jaspers alle partijen gewonnen en kregen alle twee een mooie beker voor de eerste plaats.

Bij het onderdeel t/m 12 jaar (Groen) werd er op heel veld gespeeld met groene ballen. Hier werden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games. Ook hier speelden de jongens en meisjes door elkaar. In deze poule van 5 was het Marit Jaspers die alle wedstrijden gewonnen had en een beker kreeg voor de eerste plaats.

Bij de oudste jeugd t/m 17 jaar (Geel) waren er twee poules voor de meisjes enkel. Roos Oostdam was de winnaar van de eerste poule en Jonne Engelen was de winnaar van de twee poule. Zij mochten na hun competitie nog een mooie finalepartij laten zien. Het werd 6-1 6-3 voor Roos die de eerste prijs in ontvangst mocht nemen en daarmee jeugdclubkampioene is geworden. Jonne kreeg een beker voor de tweede prijs. Bij de jongens was het precies hetzelfde ingedeeld. Winnaar van de eerste poule was Mees van der Sommen en winnaar van de tweede poule was Jurre Mulckhuyse. Beide waren op de finaledag verhinderd, waardoor de finale al op de warme donderdag ervoor gespeeld werd. Mees won met 6-0 en 6-2 en mag zich ook dit jaar clubkampioen van de jongens noemen.

Als laatste onderdeel was er nog een meisjesdubbel t/m 17 jaar. Dit was een poule van drie die gewonnen was door Roos Oostdam en Jonne Engelen.

Er wordt terug gekeken op een zeer geslaagd en gezellig toernooi. Door wedstrijden te spelen zijn de kinderen goed vooruit gegaan, ze hebben elkaar beter leren kennen en hebben zich goed vermaakt op het park, was erg leuk om te zien.

img_1844 img_0240 img_1867

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie