Rohda’76 behoudt gedeelde koppositie

De kraker in de vierde klas tussen de koplopers Rohda’76 en FC Oudewater eindigde onbeslist, 1-1. Vooral de gasten mochten daarover niet mopperen. Rohda’76 creëerde voor de rust de meeste kansen. Arnoud Troost, Tim van der Werf, Stan Sauer en Chris Nap hadden zo maar de 1-0 op hun schoen of hoofd. Maar de openingstreffer viel aan de andere kant. Een hoge voorzet kon de goed keepende Nova Markarian dit keer niet in zijn handschoenen klemmen. Daarna was het voor de Oudewaterse spits een koud kunstje om binnen te tikken. Een domper, zo op slag van rust. Toch liet de thuisclub zich door die tegenslag niet ontmoedigen. Rohda’76 kwam vol dadendrang uit de kleedkamer. Die houding betaalde zich al snel uit. Arnoud Troost wist met zijn zevende seizoentreffer de stand weer glad te trekken. 1-1. ,,Vandaag heb ik een heel goed Rohda’76 gezien,’’ vatte coach Boris van Es de teamprestatie samen. ,,Ik vond ons voetballend gezien zelfs iets beter dan Oudewater.’’ Waarmee Van Es maar gezegd wilde hebben dat zijn ploeg prima partij gaf tegen spelers die vorig seizoen nog met Unio uitkwamen in de tweede klas van het zondagvoetbal.




Na de gelijkmaker van Troost waren er over en weer nog wat kansen, maar beide keepers hielden hun domein schoon. En dat betekent dat Rohda’76 en FC Oudewater hun gedeelde koppositie behouden.

Aanstaande zaterdag 1 oktober speelt Rohda’76 weer thuis. Dan komt het Nieuwerbrugse De Rijnstreek naar sportcomplex De Broekvelden. De scheids zet de twee streekploegen om 14.30 uur aan het werk.

rohda76-fcoudewater-chrisnap

Chris Nap probeert koppend tot scoren te komen. Foto Kees van der Wilk.
Door: Ad van den Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie