DVC Heren verliezen eerste wedstrijd

Na twee oefenwedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste echte wedstrijd van het seizoen op het programma voor DVC H1. In Driebruggen kwam Leython op bezoek.
In de eerste set had DVC geen antwoord op het spel van de lange mannen uit Leiden. Deze set ging dan ook met 18-25 verloren. In de twee set wist DVC de verdediging beter te organiseren en ging het dan ook lang gelijk op, maar uiteindelijk wist Leython de set naar zich toe trekken (19-25). In de derde set wist DVC snel een voorsprong van 10 punten te pakken. DVC wilde het publiek ook wat spanning bieden en dat gebeurde dan ook. Leython kwam terug tot 24-24 en in een bloedstollende slotfase wist DVC het verschil te maken en te winnen met 28-26. In de vierde set kreeg DVC de service van Leython niet goed onder controle en zo ging Leython er met de 1-3 winst vandoor.
Het team uit Driebruggen heeft dit seizoen aanvalskracht moeten inleveren door het vertrek van een aantal spelers. Verdedigend zijn er ook zaken veranderd. Jeugdspeler Johan van Dijk zal de heren verdedigend versterken in zijn functie als Libero. Komende vrijdag 30 september staat er een uitwedstrijd op het programma tegen SKC. Hopelijk kunnen de heren dan de eerste overwinning van het seizoen binnenslepen.