Flitsend tweede kwart voor waterpolodames BZ&PC

De Bodegraafse waterpolodames zijn de competitie goed gestart. Ook hun tweede wedstrijd werd gewonnen. Een sterk tweede kwart met liefst zes opeenvolgende treffers was voldoende om de jongelingen van ZVL uit Leiden te verslaan. In De Kuil werd het uiteindelijk 9-2.
In de beginfase kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong en zag het er naar uit dat het een lastige avond kon worden. BZ had moeite met het afronden van de kansen. Het tweede bedrijf lukte dat veel beter en de thuisploeg gooide alle schroom van zich af. Het vond het net zes maal. ZVL kwam er niet aan te pas en moest volgen. Jongeling Maaike Broersma maakte met de 4-1 de mooiste van de avond. Halverwege stond er een comfortabele 8-1 op het scorebord. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en de wedstrijd werd rustig uitgespeeld.
Coach Ton Kloosterman was tevreden over de inzet van zijn ploeg. “We hebben hard gewerkt vandaag. Dat is de basis voor elk succes. Een flitsend tweede part was voldoende om de drie punten in Bodegraven te houden. Verdedigend zat het goed in elkaar. Aanvallend hadden we er meer uit kunnen halen. Dat bewaren we dan maar voor de volgende wedstrijd. (uit tegen De Treffers in Rosmalen -red). De Treffers hebben net als wij ook twee wedstrijden gespeeld. Wat opvalt is dat ze in die twee duels pas vier tegengoals hebben geïncasseerd.” Zo blikt hij vooruit. “Laat dat een waarschuwing zijn. Aanvallend zullen we scherper moeten zijn dan vanavond”, besluit hij.
Zaterdag 24 september
BZ&PC 1 – ZVL-HAWABO 3: 9-2
Periodestanden: 2-1, 6-0, 1-0, 0-1
Doelpunten BZ&PC: Maaike Broersma 2, Niki Hukker 2, Suzan Kaynar 2, Kim de Vor, Lisa Stolwijk, Gaby Hukker.
Saves Patricia den Heijer: 4



Door: Rogier van Veen

bz-stand

Maaike Broersma twee keer scorend voor BZ&PC. (Foto: Olaf Otten/ OttenZien Fotogafie)

img_9467

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie