Heren Platform P/ Triathlon Team Bodegraven verbeteren zich in 1e Divisie Triathlon

De heren van Platform P/Triathlon Team Bodegraven (TTB) hebben hun doelstelling, verbetering van vorig jaar, bereikt. Het eerste team van TTB eindigde zaterdag in Amsterdam als twaalfde in de eindrangschikking van de 1e Divisie Triathlon. Dat is twee posities beter dan in 2015, terwijl het niveau van de 23 deelnemende teams dit jaar aanzienlijk hoger was.
Tijdens de vijfde
en afsluitende competitiewedstrijd ondervond de selectie van Platform P/TTB, bestaande uit Paul Schermers, Andy Koolmees, Eric Schulte en Jaco van Buren, de nodige pech. Hierdoor was de zeventiende plek tijdens de teamrelay in en rondom de Bosbaan te Amstelveen het hoogst haalbare.




Een dag later was een dozijn leden van de TTB actief tijdens de Kroes & Partners triathlon in Alphen aan den Rijn. Daar viel meer succes te noteren. Esther Noordergraaf finishte knap als derde bij de Dames 20+ op de Sprint triahtlon in een tijd van 1:23:14. Haar teamgenote Hanneke van Wijk werd dankzij haar goede prestatie op de Kwart triahtlon tweede in de eindstand van het Duursport.nl Triathlon Circuit in de categorie Dames 40+. Ron Noordergraaf eindigde, in een sterk deelnemersveld, op de Sprint triathlon als zesde in een tijd van 1:10:13 na 750 meter zwemmen in de Zegerplas, 23 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Andy Koolmees finishte als zevende veertien tellen achter Noordergraaf en werd eindwinnaar bij de Veteranen in het Duursport.nl Triathlon Circuit dankzij eerdere goede prestaties tijdens de triathlons in Leiderdorp en Bodegraven. Op de kwart afstand was Jan Boot de beste TTB’er op een dertiende plek in een tijd van 2:11:22. Arian de Korte eindigde drie minuten na Boot als tweede Bodegraver op de 22e plaats.

heren1-bosbaan3

duursport-winnaars

Tekst en foto’s: TTB Bodegraven

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie