RVC pakt tegen Meerburg de draad weer op

Na de nederlaag van vorige week moest RVC afgelopen zondag proberen het goede gevoel van de eerste weken weer terug te vinden. Dat moest deze keer wederom gebeuren zonder Rens Mathot, Bouke Boumans en Dirk Jan Blanken, deze week echter was ook aanvoerder Mari Blanken vanwege vakantie afwezig. Zijn open gevallen plaats werd uitstekend overgenomen door Sander Sluijs. Tegenstander Meerburg had een week geleden juist de eerste overwinning behaald en kon dus met een goed gevoel naar Reeuwijk afreizen.

In de eerste minuten waren het dan ook de bezoekers die het meeste balbezit hadden en voornamelijk via lange ballen probeerde om gevaarlijk te worden. De RVC verdediging, met Romano Giorgini voor het eerst in de basis, gaf echter geen krimp in de eerste minuten. De eerste echte kans voor RVC aan de andere kant na 20 minuten was direct raak, Frank Stolwijk werd diep gestuurd door Menno Hogenelst en in de 1 op 1 met de keeper rondde hij beheerst af. Die doelpunt gaf RVC het nodige vertrouwen om door te gaan en nog geen 10 minuten later herhaalde het tafereel van de 1-0 zich.

Dit keer was het de andere centrale verdediger Bjorn Verbeij die een uitstekende lange bal verzond waarmee hij Stan Sluijs vrij voor de keeper zette. De jonge Reeuwijkse aanvaller bleef kalm en wipte de bal keurig over de uitkomende keeper in het net. Een bijzonder efficiënt RVC gaf bijna geen mogelijkheid weg, maar toch moest in de laatste minuut voor rust Erik van Velzen de bal van de lijn koppen om de aansluitingstreffer te voorkomen.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat Meerburg nog opportunistischer ging spelen, waarbij RVC het moest hebben van de uitstekende organisatie en via de counter kon loeren op meer kansen. De prima spelende spits Erik van Zoest had de wedstrijd na 60 minuten definitief kunnen beslissen, hij onderschepte zelf een te zachte pass van Meerburg en kon vrij op de keeper af. Oog in oog met de sluitpost van Meerburg schoot hij echter naast. Niet veel later werd van Zoest leeg gespeeld vervangen door Daan Zantinge terwijl doelpuntenmaker Stan Sluijs werd afgelost door Thomas van der Poel, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte.

Vlak voor tijd kreeg ook Zantinge nog een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen, maar ook hij slaagde er oog in oog met de Meerburg keeper niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. Meerburg kon hier bijzonder weinig tegenover stellen, slechts in de allerlaatste minuut was het voor RVC even schrikken. Doelman van Leeuwen bokste een bal tegen een Meerburg speler aan die zo zijn teamgenoot voor open doel zette. De scheidsrechter had echter goed gezien dat er sprake was van buitenspel. Hierdoor behaalde RVC wederom een uitstekende overwinning en blijft het meedoen om de bovenste plekken in de 2de klasse.