Officiële opening Jeugdbibliotheek Reeuwijk en Bibliotheek op School

Op woensdag 28 september vond om 11.00 uur op MFA Oude Tol in Reeuwijk de officiële opening plaats van de Jeugdbibliotheek Reeuwijk en de Bibliotheek op School voor de basisscholen De Venen en De Regenboog. Wethouder Dirk-Jan Knol verrichte de officiële openingshandeling. 




 

 

 

Informatie
De Bibliotheek in Reeuwijk heeft alle jeugdboeken verzameld in de nieuwe jeugdbibliotheek bij de scholen in MFA de Tol. Leesplezier en het ontwikkelen van leesvaardigheden begint bij de jongste kinderen. De bibliotheek brengt de boeken daarom nu zo dicht mogelijk bij de kinderen zelf.

Het streven is 100% bereik onder de 4–12 jarige leerlingen die in Reeuwijk-Brug naar school gaan. De jeugdbibliotheek is een Bibliotheek op School. De Bibliotheek en de scholen slaan de handen ineen voor kwaliteitsverbetering op het gebied van leesvaardigheid. De Bibliotheek op School betekent samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen in het basisonderwijs.

De jeugdbibliotheek is op twee momenten geopend voor alle kinderen in Reeuwijk-Brug. Verder is de bibliotheek de hele week beschikbaar voor de scholen in de Oude Tol.

Voor volwassenen (12+) wordt een nieuwe bibliotheek ingericht in het Huis van Alles in de Van Staverenstraat 39. Dat is de volgende stap.

De bibliotheek ontwikkelt zich verder op het educatieve terrein, primair onderwijs en informele educatie volwassenen. Hiermee ondersteunt zij de inwoners bij het aanleren en onderhouden van de basisvaardigheden.

opening1-5998 opening2-6004 opening3-6007 opening4-6012

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie