Puntendeling in boeiend duel ESTO-MSV ‘19

De uiteindelijk bereikte uitslag van 2-2 deed volledig recht aan de gebeurtenissen op het veld. Met de aantekening dat MSV vrijwel de gehele wedstrijd met tien man acteerde. Kort na de aftrap stormde Mel Kwakkenbos alleen op de Montfoortse keeper af. Hij werd onreglementair gestopt op een enkel metertje voor de rand van het strafschopgebied. De rode kaart gaf nauwelijks aanleiding tot discussie en zo stond MSV met een mannetje minder op het veld. In het verder verloop van de wedstrijd was daar overigens weinig van te merken want de boeiend strijd ging gelijk op. Beide ploegen voetbalden prima en creëerden vrijwel evenveel kansen waarbij van weerszijde ook sprake was van prima keeperswerk. Dat alles maakte de pot, ondanks de voortdurend stromende regen, het waard om onder de paraplu langs de lijn te blijven staan. Na 30 minuten kwam ESTO op voorsprong. Een slimme steekpass van Wouter-Jan Bos bracht Robin Groenendijk alleen voor de keeper. Zijn stift ging over de grabbelende handen en zorgde voor de 1-0 voorsprong. De voorsprong hield stand tot de rust en daarna nog tot de 82e minuut. Toen scoorde MSV de verdiende gelijkmaker. In de 90e minuut kopte Robin Groenendijk voor ESTO uit een corner en in een heel druk strafschopgebied, de 2-1 binnen. Toch nog drie punten op de Kievitsheuvel dachten de natte supporters. Een snoeiharde schuiver in de 93e minuut vanaf ongeveer 20 meter liet Joey Anker op het kletsnatte veld kansloos en bracht de terechte eindstand van 2-2.

Volgende week gaat ESTO in Rotterdam op bezoek bij HOV/DJSCR. “Whats in the name”, een heel goed team dat op de 2e plaats staat met als naam: “Hoop Op Vooruitgang / De Jonge Spartaan Combinatie Rotterdam”, een meer dan een 100 jaar oude fusieclub. De wedstrijd begint om 14.00 uur.