Veerkrachtig RVC pakt winst in slotfase

Een week na de overwinning tegen Meerburg stond er opnieuw een thuisduel op het programma voor R.V.C. ’33. RKDEO uit Nootdorp was de tegenstander op zondag 2 oktober. RKDEO had voorafgaand aan de wedstrijd nog maar 4 punten gesprokkeld, waar RVC al op 9 stond. RVC leek dus aan de stand verplicht om een goed resultaat neer te zetten. De thuisploeg kon alleen niet beschikken over de vaste afwezigen (Rens Mathot en Bouke Boumans) en Dirk-Jan Blanken zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit.




 

De Reeuwijkers moesten onder de indruk zijn van de drive van RKDEO aan het begin van de wedstrijd. RKDEO moest wel pech gehad hebben in de vorige wedstrijden, waardoor ze nog maar 4 punten in bezit hadden, want het zag er goed uit vanaf de kant van de gasten. RVC had moeite met de lopende mensen over het hele veld en eenzame spits Erik van Zoest moest alle zeilen bijzetten om de centrale verdedigers enigszins onder druk te zetten. RKDEO wist dan ook op een snelle voorsprong te komen. De RKDEO spits wist zich goed vrij te draaien en schoot hierna hard in de hoek, buiten bereik van keeper Frank van Leeuwen. RVC moest een strijdplan bedenken om de schade niet groter te laten worden. Hoewel het veldspel hetzelfde bleef kwam RVC wel knap op gelijke hoogte. Een prachtige lange bal van Stan Sluijs werd goed meegenomen door rechtsbuiten Cees de Jong, die met een verdediger naast zich en de keeper voor zich beheerst wist af te ronden. Hoewel RKDEO de eerste helft in handen had werd er met een 1-1 gelijkspel gerust.

Een duidelijke missie werd er in de kleedkamer van de thuisploeg besproken en daarmee gingen de Reeuwijkers het veld weer op. Frank Stolwijk schoof door naar voren om de druk om de RKDEO verdediging te verhogen en dit leek direct zijn vruchten af te werpen. De verdediging van de gasten had hier moeite mee en gaf RVC wat lucht. Toch wist RKDEO opnieuw op voorsprong te komen, uit een vrije trap. Keeper van Leeuwen had geen antwoord op de harde bal die door het drijf natte gras stuiterde. Hierdoor kon RVC opnieuw in de achtervolging en met succes. Het was invaller Daan Zantinge die met een mooie boogbal Frank Stolwijk vrij wist te krijgen voor de doelman en waaruit Stolwijk wist te scoren om de stand gelijk te trekken. Andere invaller Thomas van der Poel was even later de matchwinner toen hij ook de 3-2 binnen schoot. In een duel met de laatste RKDEO verdediger wist hij de druk zo op te voeren dat de verdediger in de fout ging en waarna van der Poel netjes afrond. RVC had de wedstrijd in slotfase helemaal omgekeerd. Toch leek in de laatste seconden RKDEO nog een keer te scoren, maar er werd hinderlijk buitenspel geconstateerd waardoor het doelpunt niet door ging. RVC pakt hiermee opnieuw de volle drie punten en liet RKDEO verslagen achter.

SONY DSC

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/hKa3u8eDjSrU

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie