"Honger heb je, maar hoort erbij als je er goed uit wilt zien in bikini"

Zomaar een zin uit een populair dieetboek. En als je dit leest vraag je jezelf af of we dan echt niet leren van al die jaren van -crash-diëten die uiteindelijk niet blijken te werken. Diëten waarbij je naar een feestje op zaterdagavond je eigen maaltijd, meeneemt in tupperwarebakjes. En waarbij gesteld wordt dat honger hebben en misselijk zijn erbij horen als je er goed uit wilt zien in bikini. .




Hoe realistisch is het dat je de rest van de leven deze complexe recepten doorspekt met populaire termen als “powerfood”en superfood”” en extreme leefstijl vol gaat houden? Kijk eens om je heen, zie jij alleen maar “killerbody’s? Niet erg realistisch dus.

Om maar meteen de feiten duidelijk te hebben: iedereen reageert verschillend op voeding en training. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Je kan dus niet zeggen dat wat voor een persoon geldt, voor een ander ook geldt. Uiteraard is het heel belangrijk om gezond te eten en een gezonde leefstijl te hebben, dat zal niemand ontkennen. Maar zorg dat die nieuwe leefstijl blijvend kan zijn. Met een nieuwe dieet of een nieuwe -extreme- methode verliezen velen in het begin wel een aantal kilo’s, maar de meesten zijn binnen 1 jaar weer op hun oude gewicht. Een dieet dat stelt dat honger hebben en misselijk zijn erbij hoort is nu precies zo’n dieet dat wat dat betreft weinig slagingskans biedt. Jezelf tijdelijk uithongeren kan je geen duurzame leefstijl noemen.

Begin bij de eerste stap en leg je eet- en beweegpatroon eens eerlijk onder de loep. Vind je dat moeilijk, vraag de hulp van een (voedings-)deskundige die wel voor een duurzame oplossing gaat. Gezond leven is voor iedereen te leren en een gezond, functioneel lichaam is vele malen belangrijker dan de zogenoemde “Killerbody”!

Door: Kim de Vor en Christa Belt

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie