Rohda’76 verspeelt winst in slotminuten

In en tegen Aarlanderveen leek Rohda’76 met de volle buit huiswaarts te keren. Diep in blessuretijd ging het mis. Uiteindelijk kwamen de Bodegravers niet verder dan een puntendeling, 2-2.

,,Zuur’’, zo betitelde Jaap Veldhuijzen de late gelijkmaker. ,,Maar het was wel een terechte uitslag, want in de eerste helft hadden we wel met 2 of 3-0 achter kunnen staan,’’ voegde de nijvere rechtspoot er realistisch aan toe. Hij doelde op de snelle 1-0 achterstand en de kansen die de thuisclub vervolgens kreeg. Stan Sauer kantelde het perspectief door op slag van rust de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, 1-1.

In de tweede 45 minuten had Rohda’76 de zaakjes beter op orde. Zeker toen Chris Nap voor 1-2 zorgde. Met die tussenstand op zak leek Rohda’76 de winst over de streep te trekken. Leek, want in de bonusminuten die de scheidsrechter toekende kopte Aarlanderveen alsnog de 2-2 binnen.

Door de remise moet Rohda’76 de koppositie afstaan aan FC Oudewater. Ook moeten de blauwhemden nu Gouda en Hazerswoudse Boys boven zich dulden.

Aanstaande zaterdag treedt Rohda’76 op als gastheer van Sportief. De wedstrijd tegen de middenmoter uit Woerdense Verlaat begint om 14.30 uur.