Opnieuw een punt voor ESTO

De einduitslag van 2-2 werd in de laatste drie minuten bereikt en gaf de verhoudingen op het veld juist weer. Op voorhand was te verwachten dat het voor ESTO een moeilijke middag zou worden tegen HOV/DJSCR. Een ploeg die op zeven plaatsen is versterkt ten opzichte van het vorig seizoen en speelt onder leiding van oud prof Romeo Wouden.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte HOV/DJSCR het spel, toch kon ESTO prima mee in de wedstrijd. In de elfde minuut kwam de thuisploeg op 1-0 voorsprong door een doelpunt van El Khadifi, een oud prof van onder andere Cambuur. Overigens een goal met een vleugje buitenspel, maar de scheidsrechter kende hem toe. Na deze goal was het de beurt aan ESTO. Na een vloeiende aanval, waarbij Robin Groenendijk aan de zijkant zijn man uitkapte, werd hands gemaakt op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap van Tim van de Lagemaat vereiste een miraculeus redding van de keeper. In de 21e minuut kwam ESTO verdiend op gelijke hoogte. Een corner van Wouter-Jan Bos draaide richting eerste paal. Na het slimme overstapje van Milan Egic verdween de bal in het Rotterdamse doel voor de 1-1. ESTO hield overwicht en HOV/DJSCR verloor steeds meer grip op de wedstrijd. De grootste kans op een voorsprong voor de rust was er voor Wouter-Jan Bos na een soepele aanval over rechts tussen Guido Bentveld en Lars Verheul.

In de tweede helft had ESTO het moeilijker, omdat HOV/DJSCR via hun spits de druk stevig opvoerde. Tot uitgespeelde kansen kwam het echter niet. ESTO bleef hangen in de verdediging. In de 70e minuut kon een speler van HOV/DJSCR, na een zware overtreding op de voor hun ongrijpbare Lars Verheul, gaan douchen. Met tien man zette HOV/DJSCR alles op de aanval en zelfs hun boomlange verdediger ging naar voren om een overwinning te forceren. ESTO’s centrale verdedigingsduo: Niels van der Meer en Gerald Dengering, hielden goed stand. Maar evenals vorige week zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Een corner in de 89e minuut was de aanleiding tot de 2-1 voor de thuisploeg. Aanvallende wisselingen door trainer Pieter van Zoest en alle ballen voor de Rotterdamse pot leverde toch nog de verdiende punt op. Drie minuten in blessuretijd was de altijd scherpe Jordy Romijn er als de kippen bij om een rebound binnen te schieten. Zo kon ESTO een echte kampioenskandidaat twee punten ontfutselen en blij zijn met de resultaten in een goede wedstrijd vol strijd.

Volgende week komt Gouderak naar de Kievitsheuvel. Een niet te onderschatten tegenstander die er zondag maar liefst zeven binnenschoot. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets