RVC opnieuw in slotfase langszij

Een weerzien tussen oude bekenden in Berkel en Rodenrijs op zondag 9 oktober. RVC’33 was te gast op het Sportpark van TOGB. Vorig jaar speelde deze twee ploegen voor het eerst in competitie verband tegen elkaar. RVC wist toen maar een punt over te houden aan beide ontmoetingen, maar leek op basis van de ranglijst nu meer kans op een overwinning te hebben. Pechvogel Dirk-Jan Blanken kon er na zijn schorsing nog niet bij zijn wegens ziekte en ook Romano Giorgini was afwezig bij RVC.

Beide ploegen konden in de beginfase de bal rustig achterin rond spelen. De ballen die in de richting van de aanval gespeeld werden hadden in de beginfase weinig kracht en zo bleef het rustig voor het doel van de keepers. Na zo’n kwartier spelen werden de eerste kansen gecreëerd, zowel aan TOGB zijde als aan de kant van RVC. Thomas van der Poel was dichtbij de openingstreffer toen de keeper mis zat, maar hij ging slordig om met de geboden schotkans. Ook Daan Zantinge had de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet vanuit een vrije trap spatte uiteen op de paal. TOGB kreeg ook de mogelijkheid de score te openen, doordat RVC zich te vaak liet verassen in de verdediging. Al met al een verzorgde eerste helft met een tweede helft voor de boeg die nog alle kanten op kon.

TOGB veranderen zijn formatie in de tweede helft, waardoor RVC meer moeite kreeg om het verzorgde spel van de eerste helft te evenaren. Hierdoor kon de aanval van RVC ook weinig meer klaarspelen en stonden de Reeuwijkers onder druk. Het  was dan ook niet verwonderlijk dat TOGB op voorsprong kwam. Een hoge voorzet werd netjes terug gekopt door de TOGB spits en de opgekomen middenvelder schoot van dichtbij hard binnen. RVC wist zich niet voldoende te herstellen en zag niet veel later een individuele actie niet aankomen, waardoor de linksbuiten vrij kon inschieten om zo de 2-0 op het scorebord te krijgen. RVC moest in de achtervolging, maar dat leek tegen een ploeg als TOGB bijna onbegonnen werk. Toch stroopte de spelers de mouwen op en lieten de supporters zich nog een keer horen, met resultaat. RVC leefde op, door inbreng van Cees de Jong, Sander Sluijs en Stan Sluijs. Als eerste was het de opgestoomde Bjorn Verbeij die precies op het juiste moment werd aangespeeld door Cees de Jong en rustig kon binnen schieten. Hierdoor kwam RVC een kwartier voor tijd toch nog met een aansluitingstreffer. Hier bleef het niet bij toen Frank Stolwijk zichzelf vrij speelde en in het strafschopgebied neer gehaald werd. Aanvoerder Mari Blanken schoot de daaropvolgende penalty onhoudbaar binnen en leek zo voor een stunt te zorgen door alsnog een punt mee te nemen uit Berkel & Rodenrijs. TOGB raakte geïrriteerd door het weggeven van de voorsprong, waardoor trainer Peter de Haan weggestuurd werd. Het werd hierna nog erger voor de thuisploeg toen de scheidsrechter door liet spelen nadat de TOGB grensrechter voor de zoveelste keer onterecht zijn vlag in de lucht leek te steken. RVC ging door met de aanval en wist Wouter Sluijs vrij voor het doel te vinden, die knap binnen schoot en zo zelfs de Reeuwijkers op voorsprong wist te zetten. Het kleine beetje overgebleven tijd van de wedstrijd kon zonder schade uitgespeeld worden waardoor RVC de punten in de tas kon stoppen. Net als vorige week liet RVC zijn veerkracht en teamspirit zien door een achterstand om te bouwen in de volle overwinning. RVC blijft hierdoor op de tweede plaats in de competitie, achter VV Delft.

Door: Mari Blanken