Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Zaterdag 08 oktober opende VSTS H1 het nieuwe seizoen in eigen huis. Dit jaar begon Heren 1 laat aan de competitie en tegenstander Aspasia H2 had duidelijk zijn draai tijdens hun derde wedstrijd al gevonden.

De eerste twee sets speelde Kraan & Roos VSTS nog erg onwennig en was er van een eenheid binnen het team geen sprake. Aspasia, duidelijk al beter op elkaar ingespeeld, speelde met niet al te veel moeite een tegenvallen VSTS onderuit. De eerste twee sets ging met 15-25 en 21-25 naar de bezoekers.

De mannen van VSTS wilde in ieder geval niet met 4-0 ten onder gaan in eigen huis. De schouders werden eronder gezet en vanaf de derde set stond er weer een team aan de kant van Kraan & Roos VSTS H1. Dit was duidelijk terug te zien in het spel en ook in het spelverloop. De derde set ging na een spannend einde met 25-23 naar H1 en er was weer hoop op de winst.

Helaas pakte het voor de Heren iets anders uit en was Aspasia na een 21-25 setwinst met 1-3 te sterk voor een nog zoekend VSTS. Wanneer Heren 1 zijn volgende thuiswedstrijd speel is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat dit zaterdag 22 oktober om 12:30 in de sporthoeve wordt.

‘VSTS dames 1 wint eerste thuiswedstrijd’

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma. Deze werd gespeeld tegen DOS dames 1, dat vorig seizoen promoveerde in de promotieklasse en dus weer terug zijn van weggeweest.

De eerste set werd voortvarend gestart door VSTS, waardoor er gelijk een kleine voorsprong werd genomen. Bij een stand van 15-9 en later op 17-12 in het voordeel van VSTS probeerde de coach van DOS z’n team in de time-outs nog bij te sturen maar het gaatje werd niet meer gedicht en de set werd winnend afgesloten met 25-18.

De tweede set was een heel ander verhaal. VSTS had moeite het spel van de eerste set vast te houden en DOS kon profiteren van het hoge aantal persoonlijke fouten aan Bodegraafse zijde. Beter spel werd aan het einde van deze set wel getoond maar kwam niet op tijd waardoor DOS deze set met 21-25 won.

De derde set werd er weer goed begonnen maar ook nu kon VSTS niet blijven dicteren. Donna Sluijs die als reserve haar diensten kon aanbieden omdat Elvira Duiven nog steeds herstellende is van een enkelblessure, liet haar waarde zien door vooral aanvallend de punten te maken op de plaats van Annemarieke Zwaneveld, waardoor de derde set toch gewonnen kon worden met 25-20.

Met een 2-1 voorsprong op zak waren de dames gebrand op een overwinning, zodat er vier punten konden worden opgeteld op de ranglijst.

De vierde set had DOS weinig meer in te brengen. De servicedruk was terug en de afstemming tussen Marianne Polderdijk en Judith Terpstra verliep voortreffelijk en de punten werden rijkelijk binnengeslagen. De vierde set eindigde met een overtuigende setstand van 25-16 en een 3-1 overwinning stond op het scorebord genoteerd.

Tevreden met de vier punten kunnen de dames met de herfstvakantie in het vooruitzicht even uitrusten en verder trainen om 29 oktober thuis weer aan te treden tegen Nesselande dames 1. Tijdens een oefenwedstrijd tegen dit team is al gebleken dat de dames aan elkaar gewaagd zijn dus het belooft een spannende pot te worden.