Gelukkig gelijkspel voor RVC

 




Op zondag 16 oktober 2016 was het een wederzien van RVC ’33 met DOSR. De twee ploegen hebben nog niet lang geleden tegen elkaar gestreden om promotie naar de eerste klasse. Toen wist RVC aan het langste eind te trekken om daarna in de volgende ronde alsnog te stranden. DOSR was het seizoen aanzienlijk minder goed begonnen dan de Reeuwijkers. Toch mocht er niet te makkelijk over gedacht worden, omdat DOSR altijd een gevaarlijke ploeg zal blijven.

Zo was ook te zien bij de aanvang van de wedstrijd. DOSR nam de overhand en bracht RVC al snel in moeilijkheden. Mede door reddingen van Frank van Leeuwen en Frank Stolwijk op de lijn wist de thuisploeg geen schade op te lopen. RVC kwam na de beginfase iets beter in het spel en kreeg de DOSR opstelling wat meer door om hierop in te kunnen spelen. Waar de gasten de kansen op de openingsscore lieten liggen was het aan de andere kant wel raak. De enige goed uitgespeelde aanval van de eerste helft zorgde ervoor dat aanvaller Wouter Sluijs makkelijk kon binnen schieten, waarmee hij RVC toch op voorsprong wist te schieten. DOSR kon hierna in de achtervolging, maar zou even nodig hebben om de schade te herstellen.

 

Ook in de tweede helft wist RVC weinig te laten zien. Het was dan ook aan DOSR om nog iets van de wedstrijd te maken. Dat lukte de gasten redelijk, waardoor er voldoende kansen op de gelijkmaker volgde. Deze kwam er dan ook in de tweede helft. Een vrije trap werd door de Reeuwijkse muur aangeraakt en rolde hierdoor precies buiten keeper Van Leeuwen in de verre hoek. DOSR ging hierna door en kreeg richting het einde van de wedstrijd ook een opgelegde kans, maar de inzet van de DOSR spits was onvoldoende en het werd geen doelpunt. Aan de andere kant was het Wouter Sluijs die alleen de keeper nog maar hoefde te verslaan, maar deze wist zijn inzet te keren. RVC was dit keer niet bij zinnen om de wedstrijd nog te kantelen en al helemaal niet toen middenvelder Frank Stolwijk met rood (2x geel) moest vertrekken. Een matige wedstrijd in Reeuwijk werd toch afgesloten met een punt.

nq1a6652

Door: Mari Blanken

 

Foto’s door Leo Ernst: https://myalbum.com/album/cLlkyM0DkIiG

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie