Makkelijke 7-0 overwinning voor ESTO

Gouderak was meer dan een maatje te klein voor ESTO en mocht blij zijn met “slechts” zeven tegendoelpunten. In de tweede helft creëerden ze nog wel enige kansen. Maar zelfs met een strafschop, die knullige ver naast geschoten werd, lukte het hen niet te scoren. Binnen enkele minuten na de aftrap lag de 1-0 voor ESTO al in het net. Prima balbehandeling van Robin Groendendijk liet de zwakke doelman van Gouderak kansloos. Ruim 10 minuten later vloog nummer twee in het net van een leeg doel. Wouter-Jan Bos werd goed bediend uit het middenveld. Pingelde naar de achterlijn, zette voor en de altijd scherpe Jordy Romijn gaf de falende Gouderakse verdediging het nakijken. Nog voor de rust mocht Wouter-Jan zijn doelpuntje maken na een blunder van de keeper met uitverdedigen. Opnieuw bracht hij de bal naar de achterlijn maar ronde zelf af voor de 3-0 ruststand. In de 54 minuut bouwde ESTO de voorsprong uit naar 4-0. Een niet te stoppen Guido Bentveld haalde bijna struikelend vanwege hinderen de achterlijn. Zijn voorzet werd slecht weggewerkt en ging richting Wouter-Jan Bos. Vanaf ca. 10 meter liet hij het net bollen. Drie minuten later maakte Jordy Romijn zijn tweede doelpunt voor de 5-0. Een schoonheidje met een buitenkantschoen wippertje langs de keeper. Daarna vond ESTO het welletjes en zakte wat terug en zo ontstonden de eerste kansen voor Gouderak om de eer te redden. De 6-0 kwam uit een corner in de 75e minuut. Jordy Romijn duwde net zolang tegen de bal tot hij over de doellijn ging en tekende daarmee zijn derde doelpunt aan. In de laatste minuut vond invaller Arno Zijm met een knappe pass de verre hoek voor de 7-0 einduitslag.

Volgende week geen wedstrijd en de week daarna gaat ESTO op bezoek in en bij Haastrecht. De wedstrijd begint om 14.00 uur.