RVC verliest van Teylingen

RVC heren 1 mocht na een week rust de bal weer laten rollen. De tegenstander Teylingen, bekent bij menig Reeuwijk van de nacompetitie wedstrijden voor promotie naar de tweede klasse, was nu in competitie verband de tegenstander. Bij RVC was Frank Stolwijk niet inzetbaar door een schorsing.

Doordat Teylingen met twee aanvallers speelde kon RVC rustig de opbouw verzorgen in de beginfase. Het bereiken van de voorwaartsen was een ander verhaal. De thuisploeg zat er kort op en liet RVC niet bij het doel komen. Aan de andere kant had Teylingen hetzelfde probleem en kon ook weinig uitgespeelde acties verzorgen. Voor RVC was rechtsbuiten Cees de Jong de gevaarlijkste speler. Nadat hij eerst de lat raakte was het met zijn tweede poging wel direct raak. Teylingen raakte niet in paniek, liet RVC de opbouw weer verzorgen en sloegen nog voor rust uit een counter toe. Een individuele actie van de Teylingen spits kon door niemand afgestopt worden en hij liet de bal simpel binnen rollen. Met een gelijke stand gingen beide ploegen dan ook rusten.

Teylingen wist de opstelling en mentaliteit zo om te zetten in de rust dat zij de tweede helft de betere ploeg waren. RVC kwam regelmatig gelukkig weg als de thuisploeg het afwerken onzorgvuldig uitvoerden. Toch kwam Teylingen op de verdiende voorsprong in de tweede helft, waarna RVC in de achtervolging. Veel konden de bezoekers echter meer opbrengen. Toch waren er nog wel kleine kansen voor o.a. Wouter Sluijs, die een strafschop leek te versieren maar werd weggewuifd door de scheidsrechter. De 2-1 bleef op het scorebord staan en geeft hiermee Teylingen de derde overwinning op rij en RVC moest met lege handen terug naar Reeuwijk.