BZ&PC neemt afscheid van bijzonder trio

Afgelopen zaterdag nam de waterpolotak van BZ&PC afscheid van de technische staf die twee jaar lang aan het roer stond bij de Bodegraafse equipe. Onder het drietal, Herman van Tongerloo, Jary Gobel en Rogier van Veen, bereikte de herenselectie dieptepunten maar ook hoogtepunten.




Tijdens het seizoen 2014/2015 nam het team het stokje over van hoofdtrainer Maarten Schouten en assistent Rob van Berkel. Een stabiele eerste klasser was afgeleverd en aan het nieuwe trio de taak om deze lijn door te zetten.  In het eerste seizoen lag vooral de focus op het inpassen van systemen, spelers en vooral frisse energie opdoen door op sportieve wijze plezier in het spel te hebben. BZ&PC eindigde daarmee bovenin het zogenoemde linkerrijtje.
In het tweede seizoen lag er de doelstelling om bij de top twee te eindigen, plekken die recht gaven op (indirecte) promotie naar de eredivisie. Al snel konden die plannen de ijskast in. Door allerlei omstandigheden speelde de ploeg 10 keer gelijk en verloor het twee keer met 1 doelpunt verschil. Het leidde, tot ieders verbazing tot degradatie. Maar liefst 7 ploegen konden bij het ingaan van de een-na-laatste speelronde nog degraderen. BZ&PC was het slachtoffer. 

Zes dagen later reisde de ploeg, nog enigszins verslagen af naar Heerenveen. Dé plek in Nederland als het gaat om de bekerfinales van de ManMeer!-Cup. Er ontstond geloof, passie en wilskracht, deze wedstrijd zou niet verloren gaan.  De rest is geschiedenis, voor het eerst in de historie van de vereniging behaalde de club een grote prijs op waterpologebied.
Terugkijkend op de afgelopen twee seizoenen zijn er hoogtepunten en dieptepunten geweest. Erkent toenmalig voorzitter de Heij: ‘’Het waren twee lastige jaren. De jeugd kwam nog tekort om aan te haken en door het vertrek van sommige spelers, wisten we op voorhand al dat het een loodzwaar traject zou gaan worden. De ploeg liet zien dat het uiteindelijk elke klap te boven kon komen en dat gaf vertrouwen voor de toekomst. Niet voor niets bleef de hele spelersgroep intact en kwamen er (jeugd)spelers bij. We zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet’’.

img_9062

Foto (v.l.n.r.) Herman van Tongerloo, Jary Gobel en Rogier van Veen worden bedankt voor hun inspanningen.

Tekst en beeld: BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie