ESTO overloopt Ammerstol met 6-1

Dat gebeurde vooral in de eerste helft. Met een onvervalste hattrick van Jory Romijn legde ESTO de ploeg uit Ammerstol op de pijnbank. Na de rust gaf ESTO haar tegenstander nog een beetje het gevoel dat er iets te halen viel. Dat was niet echter meer dan een mooie goal in de 64e minuut. Ze stonden toen al met 5-0 op achterstand. Na de aftrap duurde het slecht 4 minuten voor Jordy raak schoot. Daar ging een verdedigingsblunder aan vooraf. Na enkele grote kansen mocht Jordy snel daarna nummer twee binnen knallen. Tussen drie Ammerstolse verdedigers in wipte hij de bal naar achteren en schoot laag in de linker hoek binnen voor de 2-0. Nog geen drie minuten later zette Arno Zijm de verdedigers op het verkeerde been en vond met een schuiver vanaf 20 meter ook de linkerhoek voor de 3-0. Toen mocht Jordy zijn hattrick maken na een fraaie actie van Lars Verheul. Met de ruststand van 4-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Na rust werden Robin Groenendijk en Wouter-Jan Bos snel gewisseld vanwege lichte blessures als gevolg van het gladde kunstgrasveld. ESTO deed het rustig aan en liet de tegenstander komen. Toch kwamen er weer grote kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Lars Verheul werd met een steekpass in de 63e minuut vrij voor de keeper gezet. Hij schoot snoeihard via de keeper de 5-0 binnen. Enkele minuten later mocht Ammerstol de eer redden. Het lukte in de 90e minuut Rob Bruijnen nog om nummer zes binnen te schieten uit een voorzet.

Volgende week komen de rood-zwarte buren aan de overkant van de Goudseweg naar de Hill. De onvervalste derby in Bodegraven met hopelijk een sportieve wedstrijd. Dit keer eens zonder vervelend gedoe tijdens en na de wedstrijd. De wedstrijd begint om 14.00 uur.