RVC '33 thuis te sterk voor ROAC

Met de dreiging van fikse regenbuien kon er op Sportpark Kaagjesland gewoon gevoetbald worden, weliswaar werd het eerste veld hiervoor gespaard, waardoor de wedstrijd uit moest wijken naar het kunstgras. ROAC, die dag de tegenstander van RVC, weet zich nog niet echt te laten zien in de competitie. Waar ROAC aan de onderkant van de ranglijst bungelt doet RVC dit aan de goede kant. Door het verlies van vorige week liepen de Reeuwijkers wel de eerste periode mis, maar alle kansen voor dit seizoen liggen nog open.
Op het natte en snelle kunstgras veld werd om 14:30 uur afgetrapt. Onder toezien van vele supporters, die ondanks het slechte weer opnieuw in grote getalen aanwezig waren werd de toon gelijk gezet. Direct waren er een aantal felle duels die uitgevochten werden tussen de twee teams. Van een duidelijke overmacht kon niet gesproken worden in de beginfase, waardoor de spanning er vanaf het begin in zat. Grote kansen konden er ook nog niet aangetekend worden en het meeste gevaar kwam door hoekschoppen en vrije trappen die voor het doel gebracht konden worden.




Na de rust hadden beide ploegen waarschijnlijk het idee dat zij allebei nog voor de volle drie punten konden gaan. ROAC leek snel in de tweede helft op voorsprong te komen na een goed inkopte bal uit een hoekschop. Tot opluchting van de thuisploeg spatte de bal op de lat en kon daarna weggewerkt worden. Toch wist RVC daarna de wedstrijd wat meer naar de hand te zetten en ook de score te openen. Een goede actie van spits Wouter Sluijs en een daaropvolgende strakke voorzet kon door Frank Stolwijk ingekopt worden. Met deze treffer leek RVC een belangrijke slag gewonnen te hebben. ROAC was niet in staat om de druk zo op te voeren dat de RVC verdediging moest toegeven, waardoor RVC ook op zoek kon naar de bevrijdende 2-0. Het was opnieuw een voorzet die de 2-0 inluidde. Centrale verdediger Menno Hogenelst was het eindstation die de bal achter de doelman wist te krijgen. RVC leunde hierna op de voorsprong, waardoor ROAC wel de druk kon opvoeren, maar niet heel gevaarlijk werd. Hierdoor werd de einstand ditmaal ruim voor het einde al bepaald en doet RVC hiermee uitstekende zaken en schuift het weer op naar een gedeelde tweede plaats in competitie stand.

 

SONY DSC
Foto: Letty Blanken

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie