VSTS Dames 1 pakt weer de volle winst

Dames 1 mocht afgelopen vrijdagavond afreizen naar Leiderdorp, waar de koploper, Leython dames 2, hen opwachtte. Door afwezigheid van Jacky de Graaf en Elvira Duiven waren de dames met precies zeven speelsters, dus waren er ook geen wisselspeelsters en wisten de dames dat ze het met elkaar moesten rooien en met goede zin gingen zij de wedstrijd in.

Ondanks aanhoudende rugklachten was coach Sieme Boom er wel om z’n meiden scherp te houden en de dames naar weer een overwinning te leiden. De wedstrijd werd uitstekend gestart, met flinke servicedruk waar Leython geen antwoord op had en de ballen die wel terugkwamen werden kien uitgespeeld en binnen no-time stond er een 13-25 op het scorebord. VSTS dicteerde deze wedstrijd en er werd echt als team gespeeld. Ging het soms in de pass wat minder dan stond er wel weer een serviceserie tegenover waardoor de dames uit Bodegraven een ruime voorsprong konden behouden en ontspannen konden spelen.Karin Klein kreeg de opdracht om heel de wedstrijd alle ballen er hard in te slaan en dit deed zij met verve. Judith Terpstra had wat te kiezen en liet de blokkering van Leython daarmee soms radeloos, doordat de aanvalsters vrij in konden slaan.Anita Michalek had de passing goed onder controle en ook verdedigend stond zij haar mannetje. Aanvoerster Annemarieke Zwaneveld legde de ballen weer tactisch weg maar kon ook hard doorslaan zodat zij onvoorspelbaar bleef voor de tegenstander. Afwisselend werd er ook op het midden gespeeld en zo pakte iedereen z’n puntjes mee. Ook de tweede set werd overtuigend met 18-25.

De derde set bleef Leython wel bij en was het tot het laatste punt spannend. Toch hield de Borftse formatie het hoofd koel en wist de wedstrijd te winnen met een setstand van 26-28. Voor de volle vijf punten gingen de dames in de vierde set weer goed van start en was het iets minder spannend dan de derde set en werd deze ook met overtuiging gewonnen met 23-25 en daarmee stond weer een 0-4 overwinning op het scorebord.

Tevreden met het getoonde spel en ook wat verrast dat de koploper van de derde divisie B de punten bijna cadeau heeft gedaan wacht volgende week weer een grote uitdaging, namelijk tegen Vives dames 1, uit in IJsselstein om 18.15uur.