Waterpolodames nog zonder puntverlies

Op het dames waterpoloteam uit Bodegraven staat vooralsnog geen maat. Zonder echt tot het uiterste te hoeven gaan, rijgt de BZ equipe de overwinningen aan elkaar. Ook na de zesde competitieronde werden de drie wedstrijdpunten dik verdiend bijgeschreven. In een sfeervol thuisbad De Kuil werd de nummer drie van de ranglijst Polar Bears uit Ede met 8-1 huiswaarts gestuurd. De openingstreffer kwam op naam van aanvoerster Kim de Vor. Polar Bears wist richting het eind van de eerste periode op gelijke hoogte te komen, de enige keer dat de bezoekers het scorebord in beweging konden brengen. BZ hield het hoofd koel. Verdedigend had het haar zaakjes uitstekend op orde. De Edense goaltjesdief, afgelopen seizoen goed voor 65 goals, werd prima afgeschermd en kwam nauwelijks in scoringspositie. Aanvallend koos de thuisploeg de juiste momenten om doeltreffend te zijn. 




Eerstejaarscoach Ton Kloosterman was erg te spreken over zowel het resultaat als de uitvoering. “Verdedigend vond ik dit onze beste wedstrijd van het seizoen. Een compliment naar het hele team dat er zo gedisciplineerd gewerkt werd. Het gebeurt niet vaak dat een tegenstander, zeker met zo’n topschutter in de ploeg, maar één keer weet te scoren. Als er al een schot kwam, had onze keepster Patricia daar een handje tegen. Aanvallend kunnen we nog dominanter zijn. Iets meer de rust bewaren en dan scoren we gewoon vijftien doelpunten. Maar voor nu is dit een prima resultaat. Ik zie ons spel als een Zwitsers zakmes; er komen steeds meer opties bij. We zijn het seizoen net begonnen. We leren elkaar steeds beter kennen en raken meer en meer op elkaar ingespeeld. Gaaf om te zien dat we met zoveel passie, plezier en inzet onze sport beleven.”

Volgende week zaterdag reizen de Bodegraafse dames naar DZT Deurne. In zwembad De Wiemel valt om 19:30 uur de eerste bal in het water.

De reserves van BZ&PC hebben ook een prima seizoenstart. Na promotie van afgelopen jaar, staat de ploeg van Arwin Both verrassend op de eerste plaats in de landelijke Tweede Klasse. Zaterdag werd met 7-6 gewonnen van titelkandidaat Katwijk 1. BZ neemt nu, met een wedstrijd minder gespeeld, de koppositie over van de kuststedelingen.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie