20e Editie Indoor Bodegraven groot succes!

De organisatie van Indoor Bodegraven, ruitervereniging Les Chevaliers, kan terugkijken op 3 geweldige dagen, topsport, entertainment en verrassende shows , Indoor Bodegraven had voor iedereen wat te bieden.




Vrijdag 4 november begon het evenement, vanwege de vele inschrijvingen, al om 14.00 uur ’s middags. Voor deze dag stonden de dressuurwedstrijden in de categorieën L t/m Z op het programma. De winnaars van deze dag waren respectievelijk L2 Suzan Bunnik, M1 Manon Ram, Z1 Julia Otto en Z2 Geert Hofland. Hiermee hielden de Bodegraafse Suzan Bunnik en Geert Hofland de eer hoog voor dit evenement. Om 19.30 uur was er een verrassende working equitation show van Hester Bischot. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen door het, in grote getalen, aanwezige publiek. Afsluitend aan deze eerste succesvolle dag, gingen onder leiding van zanger Hugo Beijeman de voetjes van de vloer.

Zaterdagochtend stonden de eerste ruiters en amazones al weer vroeg klaar om de ring te betreden. Op deze dag stonden de categorieën M t/m ZZ licht op het programma. De winnares in de ochtend was Tess Verkade in het M2 pony’s. In de middag was Britney de Jong de winnares in het M2 paarden en Thalitha Vink in het ZZ licht.

Traditiegetrouw was de zaterdag avond gereserveerd voor de grote prijs, de overall winnaar van de dressuurproef en de Kür op Muziek. De winnaars in de categorie Z2/ZZ licht waren Katie Werring in het 1e proef en Geert Hofland in het 2e proef. In de Kur op Muziek werd Katie Werring 1e in de categorie Z2 met een percentage van 62,56 en in het ZZ licht was de 1e prijs voor Samara van der Eerden, zij behaalde 68,68%. In deze categorie was de 2e plaats voor de bodegraafse ruiter Geert Hofland met 66,87%. Door deze uitslagen was de Grote Prijs dit jaar voor Katie Werring in de categorie Z2 en voor Samara van der Eerden in het ZZ licht.

Voorafgaand aan de spannende ontknoping van de Grote Prijs werd er een demonstratie gegeven door Laurens van Lieren. Deze demonstratie gaf Laurens op Northside Zingar, voor intimi “Ziggy”, want het Hippisch Centrum is de vroegere thuisbasis van dit paard. Ziggy is hier opgeleid tot Intermediaire I niveau door Jacqueline Habben Jansen-van Veldhuizen. Het was voor velen een leuk weerzien, en zeker mooi om te zien hoe Ziggy zich ontwikkeld heeft. Inmiddels start Laurens met Northside Zingar in de Grand Prix. Een overvolle tribune genoot van de demonstratie en via social media was het zelfs live te volgen.

De zondag stond geheel in het teken van de springwedstrijden. Door de vele inschrijvingen moest er ook vandaag weer vroeg gestart worden om het hele programma in 1 dag voor elkaar te krijgen. De ochtend was voor, de soms zeer jonge ponyruiters en -amazones. Een enkele pony was ondeugend. Vanaf 14.30 uur mochten de ruiters en amazones in de hogere categorieën aan het werk. Er stond een fantastisch parcours met mooie nieuwe hindernissen. Er was in het M-klasse parcours nog een succes voor Anouk de Vries uit Bodegraven, zij sprong samen met Northsides Amoraya naar een fantastische 1e plaats. Eigenaar Jan van Veldhuizen mocht haar zelf de prijs overhandigen, en was ontzettend trots. Daarna waren de springruiters in de hoogste klassen aan de beurt. Zij mochten strijden voor de Grote Prijs van Bodegraven, gesponsord door DAP Bodegraven. De uiteindelijke winnares was Sabrina van Rijswijk met Grison van den Bisschop. Zij ontving uit handen van Sander de Blaauw de deken van DAP Bodegraven. Daarna hadden de parcourshulpen het druk, in korte tijd moest het parcours omgebouwd worden voor het spectaculaire slotstuk, het Masterspringen. De ruiters die hieraan deelnamen moesten een parcours afleggen van 5 hindernissen, er werd gestart op een hoogte van 1m30 en bij elke foutloze rit, werd 1 aangewezen hindernis verhoogd. Het was een spannende wedstrijd met als uiteindelijk winnaar Siebe Kramer met zijn paard Cherise. Het publiek genoot van deze mooie afsluiting. En zo kwam er een einde aan de 20e editie van dit geweldige paardenevenement uit onze regio.

Indoor Bodegraven was dit jaar een enorm succes, de organisatie wil graag de eigenaren Jan en Thea van Veldhuizen, alle sponsoren en vrijwilligers heel hartelijk bedanken.

hester-2

masters-2

Tekst en beeld: Indoor Bodegraven

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie