Bodegraafse (16) bij EK Petanque Jeugd Monaco

Van 26 tot en met 31 oktober vond het het EK Petanque Jeugd in Monaco plaats. Het was een triplette kampioenschap, maar de equipe ging er met zijn vieren heen. Hierdoor was er altijd 1 persoon als wissel bij, zodat tijdens of na de partij eventueel gewisseld kon worden. Zo hebben zij alle vier speeltijd gekregen.




Op donderdag is de selectie in de ochtend bij de Prins van Monaco op het paleis geweest en ‘s avonds begon het EK officieel met de openingsceremonie en daarna begon het precisieschieten. Dit mag maar 1 iemand uit ieder team doen en voor Nederland was dit Valentino Peeters uit Heerlen. De vrijdag begon ook voor de rest (de Bodegraafse Roby van Rooijen – OSB, Wessel Geertse – Bergen op zoom en Niels Saurel – Apeldoorn) het EK echt. De dag begon met 4 voorrondes, waarvan er 3 verloren werden en 1 gewonnen.  

De zaterdag vond de 5e voorronde plaats tegen Engeland en deze werd door Nederland gewonnen. Helaas was dit niet genoeg voor het hoofdtoernooi, dus de Nederlanders gingen verder in de kwartfinale van de Coupe des Nations. Hier was de eerste tegenstander Hongarije. Deze partij werd verloren met 9-13, waardoor Nederland ook voor dit toernooi werd uitgeschakeld. Helaas was het spel niet goed genoeg, maar 1 ding is zeker aldus de deelnemers: “We zijn er naartoe gegaan met volle moed en hebben zeker genoten.”

petanque

De Nederlandse afvaardiging, met als 2e van rechts de Bodegraafse Roby van Rooijen (Privé foto).

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie