Atleten SC Reeuwijk openen Cross seizoen uitstekend

Zondag 13 november reisde Tirza van der Wolf af naar Kaatsheuvel om deel te nemen aan de Maresiacross. Een pittige cross met een afwisselend parcours. Startend in het zand en 150 meter up hill om daarna gelijk weer naar beneden te lopen en verder in het parcours nog een flinke heuvel tegen te komen. Na de eerste ronde had ze al een mooie voorsprong opgebouwd die ze niet meer uit handen gegeven en na 3 ronden alleen maar verder uitgebouwd. Ze finishte als eerste dame met meer dan een minuut voorsprong op de tweede dame.

Tirza: “Het was een pittige cross maar ik kon elke keer na een heuvel of een strook zand mijn ritme oppakken en lekker doorlopen. Op het eind was ik heel blij dat ik de laatste 200 meter alleen maar de berg af hoefde richting de finish”.

Vorige week zaterdag 5 november werd in Boskoop de Floracross georganiseerd. Door de regen van de laatste dagen was deze cross veranderd in een modderig en glibberig parcours. Sportclub Reeuwijk was met 15 atleten vertegenwoordigd in de verschillende categorieën. Een podiumplaats was er voor Robin de Haan bij de jongens junioren D 1e jaars, hij finishte als derde en een vierde plaats was er voor Wessel Baas. Bij de pupillen B waren Jochem Hofland en Mouna Jansen  goed voor een 11e plaats. Roy van Rijn en Lise Droog finishte respectievelijk op een 24e en 21e plaats. Bij de jongens pupillen A 1e jaars, Rick van Duin (20e), Sven van Wijk (29e) en Jaco Boot (31e). Jonne Boot finishte bij de meisjes junioren D 1e jaars op een 14e plaats.

De tweede cross van het Zuid Holland Midden crosscircuit is de Reeuwijkse Houtcross op zaterdag 19 november. Deze wordt georganiseerd door Sportclub Reeuwijk. Het parcours loopt over het strand van de surfplas en door het Reeuwijkse Hout.