RVC blijft ongeslagen status in eigen huis

Op voorhand opnieuw een topper in de tweede klasse. RVC ’33 ontving Delft op zondag 13 november. Delft was de winnaar van de eerste periode, maar wist daarna de goede lijn niet door te trekken. De laatste twee wedstrijden werden door de bezoekers namelijk verloren. RVC, dat net naast de periodetitel greep door een slipper bij Teylingen, had de draad wel weer opgepakt en de laatste wedstrijd tegen ROAC gewonnen. Door deze uitslagen stonden beide teams op een gedeelde tweede plaats in de competitie, achter Den Hoorn.

RVC begon de wedstrijd met een valse start. Al na zes minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan toen keeper Van Leeuwen de fout in ging door een voorzet de verkeerde kant op te slaan en hierdoor in eigen doel belandde. RVC leek even van slag, maar herstelde zich daarna volledig en wist hiermee de overhand te nemen. Delft kon onder druk gezet worden, waardoor er foutjes inslopen, waar RVC van kon profiteren. Als eerste was het Frank Stolwijk die de gelijkmaker binnen schoot, op aangeven van Stan Sluijs. Niet veel later scoorde Dirk-Jan Blanken zijn eerste doelpunt in de tweede klasse, door een afgeslagen bal in de verre hoek te plaatsen. Tot overmaat van ramp voor het gehavende Delft werd na 36 minuten zelfs de 3-1 aangetekend. Opnieuw wist Frank Stolwijk op aangeven van Stan Sluijs te scoren. RVC bleef de betere ploeg en moest dit in de tweede helft proberen door te zetten.

RVC had in de tweede helft even nodig om weer op stoom te komen, maar na zo’n 10 minuten spelen en opnieuw een mooie doelpunt van Frank Stolwijk later leek RVC helemaal los. Kans op kans kon worden aangetekend, maar verder dan 4-1 kwam RVC op dat moment niet. Delft bracht wat wisselingen in het veld en dit leek erg goed uit te pakken voor de periodekampioenen. Een onnodige overtreding van Dirk-Jan Blanken zorgde ervoor dat Delft een strafschop toebedeeld kreeg, die niet gemist werd. Snel daarna wist de ingebrachte Delft spits eigenhandig de spanning weer helemaal terug te brengen, door de 4-3 binnen te schieten. Delft kreeg de mogelijkheid zelfs om op gelijke hoogte te komen, maar werd door de scheidsrechter terug gefloten wegens buitenspel. Met de laatste krachten wist RVC aan de andere kant alsnog de wedstrijd in het slot te gooien. Een mooie volley van invaller Thomas van der Poel zorgde voor de 5-3 eindstand, wat uiteindelijk zeer terecht was gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd. Door deze knappe overwinning weet RVC een nieuwe mijlpaal aan de historie toe te voegen.

De ploeg is nu 1 jaar ongeslagen in competitieverband op de eigen grond van Sportpark Kaagjesland.