Vriendenschaar houdt stand en wint eerste wedstrijd zaalseizoen 2016/2017

De eerste ronde van het zaalseizoen 2016/2017 is tegen een goede bekende. ODO uit Maasland was vorig jaar in het veldseizoen ook een van tegenstanders van Vriendenschaar. Geen makkelijke opgave derhalve, want de Maaslandse ploeg beschikt over een paar handige technische spelers. Overigens zal er dit zaalseizoen geen enkele ‘makkelijke’ wedstrijd tussenzitten. Het is een pittige poule met 2 veld 1e klassers en voor de rest allemaal goede 2e klassers, met daarbij ook een aantal bekende ploegen die op het veld ook al bij Vriendenschaar zijn ingedeeld. Vriendenschaar begon voortvarend 0-2 door een rustig spelend eerste aanvalsvak. 1-3, 2-4 en Vriendenschaar ging gestaag door met goede aanvallen en degelijk verdedigen, bij 2-7 na 20 minuten deed ODO, die toch wat met de eigen vorm worstelde, weer wat terug. Het leek een klein begin en gesteund door het eigen thuispubliek stond het vlak voor rust 5-7. Daar waar het eerder leek of Vriendenschaar het mogelijk in de eerste helft al helemaal kon beslissen (hoewel dat bij zaalkorfbal een gewaagde uitspraak is) was ODO toch weer redelijk terug in de wedstrijd en liet zien over uitstekende kwaliteiten te beschikken. D

e jeugdige Rebecca van Ee scoorde fraai in de laatste tellen voor het fluitsignaal en met een 5-8 voorsprong werd de rust gehaald. Duidelijke taal in de kleedkamer, geduldig blijven en de juiste keuzes maken. Deze pot moest Vriendenschaar kunnen winnen. Het eerste wapenfeit na rust was voor ODO 6-8. Beide ploegen scoorden nog wat over en weer en bij 8-12 ontstond er een soort padstelling.

Ruim 15 minuten werd er helemaal niet gescoord, voor Vriendenschaar opzich prima, maar de mogelijkheden om het gat definitief te slaan werden wel onbenut gelaten. In de slotfase perste ODO er een alles of niets offensief uit, 2 goede wissels brachten duidelijk nieuw elan bij ODO en bij Vriendenschaar oogde het steeds rommeliger. De thuisploeg kwam bijna helemaal terug, 11-12 en Vriendenschaar oogde krampachtig. De laatste treffer van Frank van Buren 2 minuten voor tijd werd dan ook met veel gejuich uit het Bodegravenkamp ontvangen. ODO scoorde nog wel 12-13 en hoewel er zeker geen sprake meer was van rustig de laatste minuut uitspelen trok Vriendenschaar terecht aan het langste eind.

Over de hele wedstrijd genomen was Vriendenschaar de betere ploeg, alleen op het slotakkoord van ODO had men in Bodegraven even geen antwoord. Blije gezichten na afloop en op naar volgende week waar thuis tegen het sterke Kinderdijk aangetreden mag worden. Deze punten zijn binnen.