‘VSTS dames 1 zet zegereeks voort’

Afgelopen zaterdag stond een hele belangrijke wedstrijd op het programma, nl. die tegen Vives dames 1, die bovenaan stonden in de derde divisie B.

De dames uit Bodegraven hadden net twee weken achter elkaar de volle vijf punten gepakt met de wedstrijden tegen Leython en VC Nesselande en hadden de smaak dus te pakken.

De wedstrijd werd later dan gepland gestart en voordat het 20.30uur zou worden moest de wedstrijd gespeeld zijn, dus enige tijdsdruk kwam er ook nog bij kijken.

Het digitale wedstrijdformulier werkte ook niet mee, waardoor het begin van de match rommelig verliep. Zo startte de Bodegraafse formatie ook, rommelig en wat onzeker.

Lange tijd had Vives de beste papieren in handen maar gelukkig kon Krystel Termorshuizen met haar service het verschil maakte en kwamen de dames weer in ‘the winning mood’.

Met een spannende eindfase werd het 23-25 in het voordeel van VSTS en keken de IJsselsteinse dames wat beteuterd door het niet ingecalculeerde setverlies.

Aan Bodegraafse zijde hing juist een wat jolige en opgeluchte stemming na de inhaalslag en het voornemen was om nu de tweede set met een voorsprong te beginnen.

Dit lukte helaas niet, maar weer kregen de dames van Vives geen grip op het spel van VSTS. Met uitstekend verdedigen van Karin Klein en Anita Michalek viel er geen bal op de grond en kon Judith Terpstra vervolgens haar aanvalsters weer nieuwe kansen geven om de punten te maken. Dit gebeurde ook en weer keek Vives op haar neus en verloor set twee met 22-25.

De derde set werd wel goed begonnen door VSTS en alles leek in orde.

Sieme Boom kon weer een beroep doen op z’n wissels, Yvonne Vink, Elvira Duiven en Jacky de Graaf, die ook hun waarde voor het team bewezen met verschillende invalbeurten.

Toch door onnodige fouten aan Bodegraafse kant werd het boven de twintig nog spannend en kwam aanvoerster Annemarieke Zwaneveld weer terug binnen de lijnen voor Elvira Duiven en met elkaar werd toch ook de derde set binnen geharkt: 23-25.

Het verzet van Vives was duidelijk gebroken en in de vierde set kwam VSTS niet meer in de problemen en werd er met 19-25 een derde 4-0 op rij voor VSTS genoteerd.

De euforie was niet groot na de wedstrijd, maar de dames zijn wel trots op deze mooie reeks. Op dit moment zijn zij ook virtuele koploper, maar met twee wedstrijden minder gespeeld staat VSTS nu op een tweede plaats met 21 punten uit vijf wedstrijden.

Aanstaande zaterdag spelen zij weer thuis, om 16.30uur in de Sporthoeve, tegen NVC dames 1, uit Nieuwegein.