Bodegraafse waterpodames winnen spectaculair en pakken koppositie

 




In een kolkende Kuil werd het Utrechtse UZSC met duidelijke cijfers verslagen. De Bodegraafse thuisploeg klopte de ranglijstaanvoerder met maar liefst 11-4. (Periodestanden 3-1, 3-2, 1-0, 4-1) Door deze winst wisselen de twee titelkandidaten van positie in het klassement en is BZ&PC de trotste koploper in de landelijke Tweede Klasse.

 

De start was voortvarend. In een uiterst sfeervol thuisbad kwam BZ nog wel op een 0-1 achterstand, maar dat was voor korte duur. Door drie opeenvolgende treffers werd het eerste kwart met 3-1 afgesloten. In de tweede periode kwamen de Domstedelingen sterk terug. Door een aantal onoplettendheidjes in Bodegraafse verdediging werd het 3-3. BZ herpakte zich. Een strafworp en twee snelle uitbraken gaf bij het wisselen van speelhelft weer een marge van drie. In het derde kwart bleef het spel boeiend. Het golfde beide kanten op met kansen over en weer. BZ keepster Patricia den Heijer kon haar kwaliteiten etaleren en hield met knappe reddingen haar doel schoon. Naar mate het duel vorderde waren de beste winstkansen voor BZ&PC. Met een 7-3 voorsprong werd aan de laatste periode begonnen. De dames van eerstejaars trainer Ton Kloosterman konden het tempo hoog houden en liepen verder uit. Via 8-3 werd het 9-4 en uiteindelijk kwam de 11-4 eindstand op het scorebord.

 

 

 

Kloosterman glunderde na afloop. “Wat een heerlijke wedstrijd. We hebben het zo goed gedaan vanavond, een terechte uitslag. Verdedigend zat het goed in elkaar. Met heel veel energie hebben we als ploeg samengespeeld om UZSC van scoren te houden. Het was echt hard werken, maar het leverde wel wat op. Winst van de koploper. En kippenvel. Want was was het gaaf in ons bad vanavond. In aanloop naar deze clash om de koppositie werd een sfeeractie bedacht om het bad vol te krijgen met enthousiaste supporters. Dat is prima gelukt. Het zat helemaal vol. Jeugdleden met toeters en publiek dat liet horen achter ons team te staan. Ik kon mezelf tijdens de rust bijna niet verstaanbaar maken. Gaaf!” Halverwege het duel werden er ijsjes uitgedeeld. Waarom was dat? “We wilden het publiek bedanken voor hun support en in een warm zwembad is een verkoeling altijd welkom. Een kleinigheidje van de ploeg.” Jullie staan nu drie punten los op UZSC, dat nu tweede staat en zeven op de nummer drie Het Y. Zit het kampioenschap erin? “Nou, dat is nog wel voorbarig hoor. We hebben pas acht wedstrijden gehad, we moeten er nog veertien. Het draait nu lekker, maar in April worden de prijzen pas verdeeld en dat is nog ver weg. Er kan nog van alles gebeuren. Maar, je merkt wel dat het wat losmaakt. Onze digitale brievenbussen klepperden na afloop bij het leven.” Wat ben je het meest trots op? “Dat we als team met veel passie zo hard en geconcentreerd hebben gewerkt vandaag. Achteraf is de winst geen moment in gevaar gekomen, hoewel wel meer weerstand kregen dan in de eerdere wedstrijden. De blijdschap was enorm en dat is een gaaf gevoel.”

 

Volgende week neemt BZ&PC het op tegen De Warande in Oosterhout. Het duel begint daar om 16:45 uur.

 

Zaterdag 19 november

BZ&PC 1 – UZSC 3: 11-4

Periodestanden: 3-1, 3-2, 1-0, 4-1

Doelpunten BZ&PC: Kim de Vor 3, Lotte Huisman 2, Nikki Hukker 2, Gaby Hukker, Jennifer den Besten, Suzan Kaynar, Charlotte de Heij de Meyere.

Saves Patricia den Heijer: 11

Bijzonderheden: De overige dames- en meisjesteams wonnen ook hun wedstrijden. Dames 2 verstevigde hun koppositie door met 9-6 van de nummer twee te winnen. Dames 3 won met 4-6 uit bij De Reigers in Den Haag. De talenten van de BM Meisjes <17 pakten ook de winst. In Nieuwerkerk a/d IJssel werd het 3-9.

img_2279
Tekst: PR BZ&PC
Foto: OttenZien fotografie

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie