Vriendenschaar wint spannende wedstrijd

Een zeer enerverend duel, dat kon er na afloop van de wedstrijd wel gezegd worden. Kinderdijk startte voortvarend, met veel verbaal geweld zowel binnen als buiten de lijnen wist de ploeg uit Kinderdijk na een kleine 10 minuten het initiatief naar zich toe te trekken. Vriendenschaar kende een bliksemstart, maar kon de 2-0 voorsprong niet lang vasthouden en bij 4-5 kwamen de Kinderdijkers voor het eerst op voorsprong en dit bleef voorlopig zo. De Knikker keukens ploeg liet het verdedigend bij tijd en wijle een beetje zitten. Inschattingsfouten die te vaak leidde tot een doelpunt voor Kinderdijk. De 8-10 ruststand was dan ook geen verrassing. Aanvallend kon het allemaal nog wel wat scherper en feller. Niet dat Vriendenschaar zich liet intimideren, maar Kinderdijk was in de eerste helft echt de bovenliggende partij, gewoon door feller de 1 tegen 1 duels aan te gaan en te winnen. Verdedigend moest het beter, de persoonlijke fouten eruit en dan zou het Kinderdijk echt niet lukken er nog 10 in te gooien. Zo gezegd zo gedaan. De sterke aanvoerder Frank van Buren nam het voortouw 9-10, Kinderdijk sloeg terug en bleef tot 13-13 nog aan de positieve kant van de score.

Het verschil met de 1e helft was dat Vriendenschaar nu ook alle schroom van zich had afgegooid. Er ontspon zich spannend duel, waarbij het leek of de krachten van Kinderdijk net iets sneller wegvloeiden dan bij de thuisploeg. Vriendenschaar nam een 16-14 voorsprong en voor Kinderdijk was het buigen of barsten, de dameswissels brachten nieuw gevaar bij de Kinderdijkse ploeg. Maar aan de andere kant was Vriendenschaar al bezig met haar eindspel en de uitvoering hiervan was prima. De grootste kansen waren in de eindfase voor de Bodegravers, alleen er werden er ook een paar gemist, zodat bij 18-17 in de slotminuten het nog alle kanten op kon. De 19-17 van Rianne Kwakernaak bijna in de laatste minuut, betekende in iedergeval een punt. De laatste aanval van Kinderdijk werd vakkundig onderbroken en in de inmiddels laatste minuut was het balbezit bij de Bodegravers. De winst werd niet meer weggegeven. Een hele mooie overwinning die niet vanzelfsprekend was, maar door hard werken en het uitspelen van logische aanvalspatronen tot stand gekomen. Volgende week opnieuw een kraker, waar alles kan.

Voorlopig is Vriendenschaar deze competitie prima gestart met winst uit de eerste 2 wedstrijden.