ESTO wint lastige pot tegen Cabauw

De einduitslag van 1-3 in de uitwedstrijd was vooral het gevolg van onmacht van de Cabauwse 3e klasser. Het niveau van deze klasse werd door beide ploegen in 2x drie kwartier nauwelijks bereikt. ESTO voetbalde vooral tegen zichzelf. Op een grasveld dat tien jaar geleden nog heel gewoon was maar nu een hindernisbaan leek. Ook tegen een tegenstander die, zoals viel te verwachten, veel strijd leverde. De verdediging van ESTO hield echter stand en mag zich nog steeds de minst gepasseerde in deze competitie noemen. De ESTO doelpunten behoorden echter tot de buitenklasse. Niet vanwege de schoonheid maar vanwege typische en gelukkige wijze waarop ze tot stand kwamen. In de eerste helft waren er vooral kansen voor ESTO. De afronding miste de scherpte of het gemak van een glad en snel kunstgrasveld. Een dot van een kans voor Cabauw in de 40e minuut werd niet benut mede dankzij goed uitkomen van doelman Joey Anker. Nog geen twee minuten later prikte Jordy Romijn de eerste binnen. De keeper van Cabauw liet de bal los en als echte spits was Jordy er direct bij om dit foutje af te straffen voor de 0-1. Nog geen drie minuten later mocht hij de 0-2 ruststand verzilveren met een draai van zijn voet en een hobbelende bal over de doellijn. Gepruts van de Cabauwse verdediging ging hier aan vooraf waardoor de bal met wat geluk voor zijn voeten viel.

Na de rust werd het polderniveau moeiteloos voorgezet. Tim van de Lagemaat zag zijn voorzet geheel onverwacht en tot zijn en ieders verbazing over de keeper in het Cabauwse doel verdwijnen. Met 0-3 op het scorebord en nog een klein half uurtje leek er voor ESTO niet veel meer aan de hand totdat een prima doelpunt de thuisploeg enige aansluiting gaf. Een beetje spanning kwam terug en ESTO moest achteruit om de energieke tegenstander af te houden van nog een treffer. Nauwelijks werden aan beide zijden echte kansen gecreëerd en de winst met eindstand van 1-3 ging naar de best voetballende ploeg. Volgende week komt PVCV uit Vleuten, de nummer 2 op de ranglijst, naar de hill in Bodegraven.

Op de snelle kunstgrasmat valt te verwachten dat voor de voetballiefhebbers wat meer te genieten is. Bij winst kan ESTO zomaar opschuiven naar de tweede plaats. De wedstrijd begint om 14.00 uur.