Sterker Rohda’76 grijpt naast de winst

In Noorden bleef Rohda’76 tegen gastheer NSV’46 steken op 1-1. Ook koploper FC Oudewater verspeelde twee punten. Daardoor blijft de achterstand op de lijstaanvoerder twee punten.

Voor de Bodegravers is NSV’46 een geduchte tegenstander. In het voorbije voetbaljaar – toen nog in de derde klas – verloor Rohda’76 zowel uit als thuis van de ploeg uit het plassendorp. En als indrukwekkend wapenfeit droogde NSV’46 in de laatste speelronde koploper FC Oudewater in eigen huis af met 0-7. De kracht van NSV’46 schuilt vooral in de voorste linie. Dat werd na een klein kwartier duidelijk, toen Rohda’76 op achterstand kwam, 1-0. Door die tegenslag liet Rohda’76 zich niet ontregelen. Met ruim 30 minuten op de klok poetste het team van coach Boris van Es de achterstand weg. Op aangeven van Tim van der Werf – die later uitviel met een hoofdwond – prikte Mitchell van Waveren de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.

Ook in de tweede helft toonde Rohda’76 zich de bovenliggende partij, maar de blauwwitten konden dat niet in doelpunten tot uitdrukking brengen, 1-1.

Komende zaterdag komt Moerkapelle naar sportpark De Broekvelden. Aftrap 14.30 uur.