RVC behoud ongeslagen status in eigen huis

Na de afstraffing van vorige week bij Concordia (5-1) was RVC erop gebrand om in eigen huis een goed resultaat te behalen. Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor spelers, club en supporters aangezien RVC bij een gelijkspel of overwinning het gehele jaar 2016 ongeslagen in competitieverband zou zijn. Door personele problemen diende de opstelling van de thuisploeg iets omgezet te worden om de fitte mensen in te passen.

De beginfase was overduidelijk voor RVC. Met veel druk op de tegenstander en door het vinden van een vrije man op het middenveld was het bijna wachten op een voorsprong voor de thuisploeg. Dat liep toch anders, toen RVC achterin verzuimde om in te grijpen en de handige Wippolder spits knap kon binnen schieten. Hierdoor moest RVC direct in de achtervolging. De overhand van de thuisploeg bleef en de kansen begonnen te komen. Het was Frank Stolwijk die het eindstation was van een mooie aanval die tot de 1-1 leidde. Hij schoot knap en hard in de verre hoek. In het restant van de eerste helft hield Wippolder goed stand en wist ook wat mogelijkheden te creëren, maar net zoals RVC konden deze niet verzilverd worden.

Wippolder deed in de rust wat omzettingen om het RVC wat lastiger te maken. Hierdoor veranderde het spel van de thuisploeg, maar dit was ook niet onverdienstelijk. RVC kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, door een doelpunt van Wouter Sluijs. Hij plaatste de bal, na een actie op snelheid, voorbij de keeper. Niet veel later was het de Wippolder doelman die de fout in ging door een uittrap in de voeten van RVC spits Erik van Zoest te schuiven, die op zijn beurt Wouter Sluijs voor diezelfde keeper vrij zetten en opnieuw beheerst binnen schoot. Met de verdiende 3-1 op het scorebord leek RVC zonder gevaar af te gaan op wederom een thuisoverwinning. Toch wist Wippolder het nog razend spannend te maken, nadat zij de 3-2 binnen schoten uit een afgeslagen corner. De gebekte ploeg uit Delft hervond toen volledig de motivatie om ervoor te gaan. Wippolder  kreeg dan ook na de 3-2 de kansen om op gelijke hoogte te komen, maar RVC ontsnapte in deze fase. Aan de andere kant was het na een aanval toch gebeurd voor de bezoekers. Frank Stolwijk werd vrij gespeeld en hij ronde af door de bal over te keeper heen te schieten. De wedstrijd was met de 4-2 voorsprong voor de Reeuwijkers nog niet gespeeld, toen invaller Arnold Oudijk een tackle inzetten in het strafschopgebied en deze bestraft werd. Keeper Van Leeuwen dook de verkeerde hoek in en Wippolder was weer dichterbij een stunt, 4-3. De resterende minuten wist RVC zonder extra schade uit te spelen en zo de overwinning in eigen huis te houden.