RVC geeft in laatste minuut winst uit handen

De Reeuwijkse formatie van R.V.C. ’33 werd zondag 11 december verwacht op het mooie sportpark van koploper Den Hoorn. De vorige wedstrijden tegen de club uit de gelijknamige plaats waren nacompetitie wedstrijden geweest, waarin Den Hoorn aan het langste eind trok, na een spectaculaire laatste wedstrijd. Nu konden de ploegen voor de koppositie spelen in de tweede klasse, voor beide een hele mooie uitgangspositie. Bij winst kon RVC gelijk komen met Den Hoorn, aangezien de thuisploeg op drie punten voorsprong stond.

Onder toeziend oog van een volledig gevulde tribune en evenveel mensen langs de zijlijn was de sfeer gezet. Beide ploegen gingen fel van start, wat resulteerde in een spannende wedstrijd vanaf het begin. Na wat kleine kansen voor de thuisploeg kwam ook RVC wat meer in het spel voor en de eerste uitgespeelde aanval was dan ook direct een doelpunt. Wouter Sluijs speelde zichzelf mooi vrij, behield het overzicht en zag zijn neef Sander Sluijs vrij staan net buiten het zestien meter gebied. Na het wachten op het goede moment werd de bal gespeeld en hard in de verre hoek geschoten, buiten bereik van de Den Hoorn doelman. Een ideale situatie voor RVC leek zich aan te tekenen, toen zij na de 0-1 weinig meer weggaven aan kansen en het er niet naar uit zag dat Den Hoorn makkelijk op gelijke hoogte zou kunnen komen.

In de resterende 45 minuten ging Den Hoorn anders spelen. Met meer vooruitgeschoven mensen probeerde zij het RVC moeilijk te maken. Qua voetbal werd het er niet beter op, maar de spanning wist zich wel op te bouwen. RVC moest veel vrije trappen en corners toestaan aan Den Hoorn, waar er een van fataal werd. Bjorn Verbeij wist op de lijn nog te redden, maar kopte heel ongelukkig tegen het hoofd van medespeler Dirk-Jan Blanken, waardoor de bal voor de voeten viel van een Den Hoorn aanvaller die snel kon afronden. RVC bleef zoals altijd rustig na het incasseren van een tegentreffer en waar Den Hoorn nog met het doelpunt bezig leek te zijn, was het aan de andere kant alweer raak. Een vrije trap van Dirk-Jan Blanken kwam precies op het hoofd van Frank Stolwijk die hard kon inkoppen en daarmee de bezoekers op een hernieuwde voorsprong bracht. Het leek erop alsof RVC dit niet meer mee zou geven en daarmee leek de wedstrijd ook ten einde te gaan lopen, tot in de laatste minuut. Een van de vele hoge ballen van Den Hoorn kon niet ver genoeg weggewerkt worden door de RVC verdediging, waardoor Den Hoorn in een uiterste inspanning de bal hard voor kon geven, waar de spits stond te wachten en hier dankbaar gebruik van kon maken. Een ontlading volgde op het veld en tribune, waar Den Hoorn aan de eerste nederlaag wist te ontsnappen in blessuretijd.

RVC bleef enigszins verslagen achter, omdat het wist dat de gedeelde koppositie binnen handbereik lag, maar dit niet over de streep wist te trekken. Toch gaan de Reeuwijkers met een opgeheven hoofd de winterstop in.