Waterpolodames handhaven koppositie

De Bodegraafse waterpolodames deden wat er van hen verwacht werd tegen middenmotor ZV Utrecht. In de Domstad werd de nummer acht op de ranglijst door een sterke tweede helft aan de kant gezet. 6-12. Een 1-3 voorsprong in het eerste kwart verdween in de tweede periode als sneeuw voor de zon. Bij het wisselen van speelhelft stond er een minimale achterstand op het bord. 4-3. BZ&PC zette aan en liep via 5-8 uit naar uiteindelijk 6-12. Utrecht kwam er niet meer aan te pas.

Coach Ton Kloosterman was tevreden met de partij. “Onze doelstelling is om elke nieuwe wedstrijd onze beste wedstrijd van het seizoen te spelen. Dat lukte vandaag gedeeltelijk. Die kleine achterstand halverwege motiveerden ons om nog harder te werken. Een sterk tweede deel was voldoende om de winst te pakken.”

Volgende week spelen de dames hun laatste wedstrijd van 2016. Om 19:45 uur is NDD uit Doetinchem te gast. Na afloop heeft Dames 1 bardienst en organiseren zij een klein feestje. Dames 1 nodigt iedereen uit eerst bij hun wedstrijd te komen kijken om daarna in het clubhuis een fantastische eerste seizoenshelft feestelijk af te sluiten.

Zaterdag 10 december
ZV Utrecht 1 – BZ&PC 1: 6-12
Periodestanden: 1-3, 3-0, 1-5, 1-4
Doelpunten BZ&PC: Lisa Stolwijk 4, Suzan Kaynar 3, Kim de Vor 2, Maaike Broersma, Nikki Hukker, Charlotte de Heij.