Bodegraafse waterpolodames Winterkampioen, H1 staat 2e

 




 De Bodegraafse waterpolodames hebben een foutloze eerste seizoenshelft achter de rug en hebben op imponerende wijze getoond dat het meetelt in race om de titel. Van alle elf tegenstanders werd in de eerste competitiehelft gewonnen. Ook zaterdag was NDD, de Nieuwe Doetinchemse Dolfijn, niet in staat BZ&PC pootje te lichten. BZ won overtuigend met 10-2 en werd zo Winterkampioen. Het gat met de huidige nummer twee, UZSC uit Utrecht, blijft drie punten. De nummer drie van de ranglijst De Rijn uit Wageningen heeft een achterstand van tien punten.
De equipe van eerstejaarscoach Ton Kloosterman had even nodig om warm te worden en kwam met 0-1 achter. Dat was een goede wake-up call en hét moment om het initiatief over te nemen. De winst werd grotendeels afgedwongen door een ijzersterk tweede en vierde kwart. Periodestanden 1-1, 4-0, 0-1, 5-0. BZ leverde een collectieve topprestatie en telde haar uitblinkers in Kim de Vor en keepster Patricia den Heijer. Aanvoerster de Vor schoot met scherp. Met een zuivere hattrick bracht zij de tussenstand op 3-1. Zij zou uiteindelijk vijf maal scoren. Ook den Heijer had een opvallende rol. Bij de spaarzame doelpogingen van NDD zat zij er telkens goed tussen, maar opvallender waren haar verre uitpasses. Over grote afstand gooide ze de bal regelmatig rechtsreeks in de hand van een aanvalster die direct kon scoren.
Kloosterman na afloop: “Ik heb genoten van de ploeg. We hebben met veel passie en inzet gespeeld. We bleven rustig op momenten dat we onze aanvallen niet in doelpunten wisten om te zetten. Keihard en geconcentreerd blijven werken, dan komt het in later in de wedstrijd goed. Dat vertrouwen in elkaar is er, maar is niet altijd vanzelfsprekend geweest. Gaaf om die ontwikkeling te zien. We zijn pas vier maanden bij elkaar en ik vind dat we goed bezig zijn. Er wordt hard getraind en met passie en plezier gewerkt. Dat is voor mij de kern waar het om draait. Dat we nu winterkampioen zijn, zegt me niet zo veel. Een fictieve titel zonder medaille. Ik wil dat we ons spel verder blijven ontwikkelen, met nog meer structuur gaan spelen. We hebben 100% invloed op ons eigen proces, veel minder op dat van onze tegenstanders. Als we ons blijven focussen op onszelf en trainen met de intentie om elke keer beter te worden, dan krijgen we ook een mooie tweede seizoenshelft. Nu is er een break. De winterstop komt op een goed moment. Even een paar weken rustiger aan. Herstellen van wat pijntjes en griepjes. Na de jaarwisseling gaan we weer volle bak verder.
14 januari is de herstart van de competitie. BZ&PC speelt dan een thuiswedstrijd tegen Amsterdam Het Y. Om 19:45 uur zal het eerste fluitsignaal klinken.
Zaterdag 17 december
BZ&PC – NDD Nieuwe Doetinchemse Dolfijn: 10-2
Periodestanden: 1-1, 4-0, 0-1, 5-0
Doelpunten BZ&PC: Kim de Vor 5, Suzan Kaynar 3, Jennifer den Besten 2.
Saves keepster Patricia den Heijer: 6

Overtuigende overwinning heren BZ&PC

In de laatste wedstrijd in 2016 wonnen de heren van BZ&PC eenvoudig van de Wiekslag. Na de eerste periode was duidelijk dat het een makkelijke avond zou worden. Verdedigend werd weinig weggeven door een prima collectief. Aanvallend kon het beter. Het was echter ruim voldoende om de Wiekslag met 13-3 te verslaan. De 16-jarige Stefan Sterk maakte zijn thuisdebuut en speelde het grootste deel van de wedstrijd.

Na de eerste helft van de competitie staat de ploeg van Andreas de Heij op een 2e plaats. Duidelijk is dat BZ&PC aan het groeien is. Dit werd bevestigd in een doordeweekse oefenwedstrijd tegen de ongeslagen koploper van de eerste klasse, waar een wel zeer overtuigende overwinning werd geboekt. Dit gevoel neemt het mee de winterstop in. De ploeg wil de lijn in 2017 doorzetten en zal vol de druk zetten op de nog ongeslagen koploper VZV.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie