Popcarrousel op de Speel-en Werkhoeve

Muziek maken en muziek luisteren is leuk. Van muziek maken word je ook heel slim. Daarom hebben de leerlingen van de Speel- en Werkhoeve vrijdag 13 januari een hele ochtend muziek geluisterd en muziek gemaakt samen met de docenten van de Goudse Popschool. De kinderen hebben tijdens de popcarrousel workshops drum, bas, gitaar, zang en toetsen gevolgd. De workshops zijn afgesloten met een swingend optreden door de docenten.  Lekker swingen met elkaar en er zijn traantjes weggepinkt tijdens het nummer “Mag ik dan bij jou”dat luidkeels meegezongen werd door de leerlingen.




Stijn Donders van de Goudse Popschool vindt het helemaal te gek dat de docenten hun passie voor muziek kunnen overdragen aan de leerlingen van de Speel- en Werkhoeve. Alle docenten van de Goudse popschool zijn afgestudeerd aan het conservatorium en treden vaak op met hun band. De Goudse popschool is gevestigd op het bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk.

Lizette Visscher en Annemieke Gerts van de culturele commissie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn erg te spreken over dit initiatief. De gemeente vindt het belangrijk dat ook de kinderen kunnen genieten van muzieklessen in onze eigen gemeente. De samenwerking van de Speel- en Werkhoeve en  de  Goudse Popschool is een mooi voorbeeld van hoe het enthousiasme van kinderen over muziek aangewakkerd kan worden. De culturele commissie heeft dan ook een financiële financiële bijdrage gedaan voor deze popcarrousel.

Komende weken krijgen alle kinderen muzieklessen van de Goudse Popschool en het muziekcollectief Bodegraven: singersongwriter, beatcreation, bodypercussie en muzikale ontmoetingen. Woensdag 8 februari wordt een workshop muziek voor peuters georganiseerd, toegankelijk voor alle kinderen en hun verzorgers die kennis willen maken met de Speel- en Werkhoeve. Zo wil de Speel- en Werkhoeve de muzikale ontwikkeling van leerlingen een impuls geven en duidelijk maken dat school meer is dan taal en rekenen alleen.

De eerste afspraak voor een proefles drummen bij de Goudse Popschool  is al gemaakt door een leerling: “Dit was echt een vet coole ochtend! ”

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie