Midwinterfeest in Wintersweer

Sneeuw, kou en hagel, toepasselijker kan het niet op een midwinterfeest. Op ’t Vogelnest werd vrijdag 13 januari de winter omarmt door een midwinterfeest te vieren. Het feest, dat in het kader van het 40 jarig bestaan werd georganiseerd, bestond uit een spelparcours voor de kinderen en vond vanwege de weersomstandigheden binnen in de school plaats.




Verschillende ouders hadden zich aangemeld om de spellen als ijspegel hangen, sneeuwgolf, de bibberspiraal, tafelijshockey en de Frozen ijsschots te begeleiden. De spellen waren door de school heen uitgezet en de kinderen uit alle klassen konden hieraan meedoen. Er waren ook wat oud-leerlingen aanwezig. Sommigen om te helpen, anderen deden gezellig met de spellen mee. De dames van de overblijf regelden de verkoop van lekkere warme broodjes en drankjes.

De spellen waren duidelijk voor alle leeftijden want jong en oud vermaakte zich prima. Het IJspegelhangen bleek voor velen een uitdaging omdat de stokken best glad waren. Het tandemlopen zorgde voor hilariteit en het springkussen, dat vanwege het weer in de gymzaal was geplaatst, bleek absoluut de favoriet.

Het was de eerste keer dat er een midwinterfeest georganiseerd werd. “Normaal hebben we alleen het zomerfeest aan het einde van het schooljaar maar dit is eigenlijk ook wel heel leuk, er hangt echt een gezellig sfeer. Dat er zoveel ouders en oud-leerlingen meehelpen maakt het extra bijzonder, het is zo leuk om te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft!” aldus juf Trudy die onderdeel uitmaakt van de Lustrumcommissie. Omdat ’t Vogelnest haar lustrum viert, vindt er elke maand een extra activiteit plaats. Zo was er al de fotowedstrijd, kerstmusical en nu het midwinterfeest en er staan onder andere nog een vogelshow en een schoolreis met de hele school naar een extra feestelijke bestemming op de agenda.


Door: Lisanne van Uunen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie