VSTS dames 1 pakt de volle winst

 




Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen DOS in Schoonhoven op het programma.

DOS, wat weer teruggekeerd is in de derde divisie, doet het niet onverdienstelijk en tijdens de thuiswedstrijd hebben zij het de Bodegraafse formatie dan ook niet gemakkelijk gemaakt, maar werd er wel met 3-1 gewonnen.

Door het ontbreken van Marianne Polderdijk op het midden moest er wat gepuzzeld worden maar ondanks de kleine selectie is dit met Jacky de Graaf op het midden en Karin Klein als midden-diagonaal prima in orde gekomen en hebben beide dames vele punten, zowel aanvallend als blokkerend, weten binnen te slepen voor hun ploeg.

Verder startte Elvira Duiven op de diagonaal en dit deed zij uitstekend. Judith Terpstra kon haar goed vinden en Elvira Duiven wist vrijwel alle ballen te scoren, aan het net als achter de drie meterlijn. Verder kon er ‘gewoon’ een beroep worden gedaan op Anita Michalek als libero en zij speelde zeer constant en zorgde er met haar enthousiasme en vaardigheid voor dat DOS moeite had om de ballen bij VSTS op de grond te krijgen.

De eerste twee sets was servicedruk ook weer het toverwoord en deze werden redelijk overtuigend binnengehaald met 17-25 en 16-25.

De derde set was een ander verhaal. VSTS stond te slapen en keek gauw tegen een flinke achterstand aan en DOS rekende zich deze set al rijk. Helaas voor DOS kwam Yvonne Vink binnen de lijnen voor Elvira Duiven en op alle fronten zorgde zij ervoor dat de spirit weer terug kwam en nam zij het voortouw door met haar service het gat te dichten. Ook door sterk verdedigend werk van passer-loper Annemarieke Zwaneveld en aanvallend werk van passer-loper Krystel Termorshuizen kwam VSTS weer op gelijke hoogte en Jacky de Graaf zorgde er nog met een killblok voor dat de set toch door VSTS werd gewonnen met 23-25.

De laatste set was DOS duidelijk gebroken door het nipte setverlies van de derde set.

VSTS bleef haar taken goed uitvoeren en de vierde set werd ook gepakt met 19-25 en daarmee zijn alle vijf de punten mee gegaan naar Bodegraven. Dames 1 staat nu met 46 punten uit 12 wedstrijden nog steeds bovenaan en heeft aanstaande zaterdag de schone taak om de verloren wedstrijd uit bij Shot goed te maken.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie