Wedstrijd met een zwart randje

Koudekerk aan den Rijn – vrijdag 20 januari’17 mochten wij, Kraan & Roos VSTS Heren 1, aantreden tegen Aspasia Heren 2. Op papier een leuk en interessant duel. Deze wedstrijd werd in eerste instantie overschaduwd door verdriet na het overlijden van de spelverdeler van Aspasia Heren 1. Uit respect en nagedachtenis werd er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden, zeer indrukwekkend. Dit zorgde echter voor een zeer apart begin van de wedstrijd, gespeeld in een sporthal van ‘Madurodam’ formaat.

Maar goed, er moesten wel punten gepakt worden tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. De eerste set begon voortvarend en Aspasia H2 had de nodige moeite met het harde werken van onze kant. Met 21-25 wonnen we de eerste set netjes en dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd.

Het leek echter de wedstrijd van de speelhelften te worden, de eindstand 3-2 voor thuisploeg Aspasia. De eerste set werd, zoals hierboven vermeld, door ons gewonnen. Evenals de derde set, 18-25.

De tweede en vierde set werden, op dezelfde speelhelft als de setwinsten van onze kant, gewonnen door Aspasia H2 met 25-21 en 25-22. Spannend genoeg dus!

En ja, toen kwam de vijfde set. Oncontroleerbaar, gehaat door iedereen en vooral frustrerend als je hem verliest. Onze relatie met de vijfde set is dit jaar niet slecht maar afgelopen vrijdag was het weer eens ruzie. Na een overtuigend begin en een voorsprong van 2-6 zakte wij volledig door het denkbeeldige ijs. Niet het resultaat waar wij op gehoopt hadden maar onze vijfde plek blijft staan.

Onze volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 28 januari om 16:30 tegen Sovicos H1, de nummer drie van de competitie.