Puike pot waterpolo Dames 1

De Bodegraafse waterpolodames speelden een puike pot polo tegen de Treffers uit Rosmalen. Wie in de sfeervolle De Kuil voor BZ was, zag een aantrekkelijk duel met prachtige acties. Via periodestanden 5-1, 2-0, 3-2, 5-3 werd het uiteindelijk 15-6. 
 
“Heerlijk”, was de veelzeggende analyse van eerstejaars coach Ton Kloosterman. Hij komt superlatieven te kort: “Wat een heerlijke wedstrijd was dit zeg! Er werd met zo veel passie en plezier keihard gewerkt. Ik heb echt genoten van ons spel. Verdedigend waren zij vaak machteloos en zag je net als vroeger bij de pupillen van die noodballen die Patricia (keepster .red) makkelijk kon stoppen. Dat er dan een keer één in dwarrelt, ach. Verder zat het goed dicht. Aanvallend was het ook genieten. Snelle breaks, creatief spel, hoog baltempo, prachtige assists, ik heb het allemaal gezien. Gaaf dat Kim er vandaag zes in schoot, maar direct na afloop waren we met z’n allen het meest tevreden over al die beslissende eindpasses en het aantal gecreëerde kansen”.
 
Volgende week gaat de ploeg naar Eindhoven voor de lastige uitwedstrijd tegen PSV. “Ze hebben dit jaar net als wij nog niet verloren en hebben een sterke reeks achter de rug. We zullen gefocust moeten zijn om daar een goede wedstrijd te spelen”, besluit de trainer. Om 19:00 uur galmt in het enorme Pieter van den Hoogenband Zwemstadion het eerste fluitsignaal.
 
Zaterdag 28 januari
BZ&PC 1 – De Treffers 1: 15-6
Periodestanden: 5-1, 2-0, 3-2, 5-3
Doelpunten BZ&PC: Kim de Vor 6, Niki Hukker 3, Jennifer den Besten 2, Lisa Stolwijk 2, Lotte Huisman, Gaby Hukker.
Saves keepster Patricia den Heijer: 6
Bijzonderheden: Maaike Broersma, 14, was afwezig ivm haar deelname aan de NK Korte Baan in Eindhoven. Saskia Klinkenberg, 16, verving haar en maakte haar debuut in Dames 1.
Aanvoerster Kim de Vor was met zes treffers on fire. (Foto: OttenZien Fotografie)



Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie