Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Bodegraven – zaterdag 28 januari stond H1 van VSTS in eigen huis tegen nummer drie Sovicos H1. Gebrand op revanche na het verlies van vorige week en het verlies in de uitwedstrijd tegen Sovicos gingen wij deze wedstrijd in.

De eerste set begonnen wij, zoals vaak, erg scherp en vol energie. De afstemming was goed en tegenstander Sovicos leek verrast door onze goede start. De eerste set pakte wij dan ook netjes met 25-22. Na een goede start zakken wij wel vaker weg en dat was deze wedstrijd ook het geval. De druk van Sovicos werd groter en door een lastige service kwamen wij, Kraan & Roos VSTS Heren 1, er deze set niet aan te pas. Met 14-25 ging de tweede set naar de tegenstander.

De derde en vierde set waren ongeveer een kopie van de eerste en tweede set. 25-18 winst en 15-25 verlies en met 2-2 wederom een vijfde set. Deze vijfde, bepalende, set was voor ons opnieuw dramatisch. Een slappe start en weinig overtuiging zorgde ervoor dat Sovicos er met de winst vandoor kon gaan.

Onze volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 februari om 16:30 tegen Gemini-Kangeroes H2, de nummer twee van de competitie.

‘VSTS dames 1 doet weer goede zaken’

De Bodegraafse formatie mocht afgelopen zaterdag weer in eigen huis aantreden, dit keer tegen Shot dames1, waar de uitwedstrijd met 3-2 werd verloren, en dus hadden de dames nog iets recht te zetten deze speeldag.

De volgende zeven mochten de wedstrijd startten: Judith Terpstra als vast gezicht op de spelverdeling, Marianne Polderdijk als midden en Karin Klein als midden-diagonaal, Elvira Duiven op de diagonaal, Anita Michalek uiteraard als libero en aanvoerster Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen vervulden de passer/loperplekken.

Van tevoren waren er door coach Sieme Boom niet te veel woorden aan vuil gemaakt tijdens de wedstrijdbespreking en het advies was dan ook uitgaan van eigen kracht en gebruik maken van de servicedruk die elke speelster in huis heeft. Dit advies werd opgevolgd en gedurende de hele wedstrijd zorgde dit voor vele directe punten waardoor er met riante setstanden gewonnen werd. Wel moest ervoor gewaakt worden dat VSTS niet mee ging rommelen met het matige spel van de tegenstander. Judith Terpstra kon beide middens goed bedienen en ook Annemarieke Zwaneveld scoorde veelvuldig aan het net. Elvira Duiven stond een puike wedstrijd te spelen en Anita Michalek doorzag alle slimme ballen van de tegenstander waardoor er geen bal werd gescoord door Shot. De wedstrijd was binnen een duur van één uur en negen minuten gespeeld met setstanden van 25-10, 25-11, 25-10 en de vierde set zelfs met 25-9, waardoor coach Sieme Boom zijn dames moest trakteren op een bittergarnituur.

Heel tevreden met de vijf punten gaan de dames met vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet. Deze wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Zevenhuizen, tegen Nesselande dames 1, om 16.15uur. Thuis werd er met 4-0 gewonnen en hopelijk kan VSTS dit trucje nog eens over doen.