Minimale overwinning RVC op DONK

De winterstop zit erop en daarom was er voor zowel RVC ’33 als voor DONK kans op te laten zien waar men na de winterse pauze stond. De stand gaf aan dat DONK het moeilijk zou gaan krijgen tegen de Reeuwijkers, die op de tweede plaats op de ranglijst staan. DONK daarentegen staat laatste en wist voor de winter nog maar 8 punten te verzamelen. Bij RVC zijn Thomas en Jelle van der Poel niet meer beschikbaar, maar Rens Mathot werd na lange tijd weer aan de selectie toegevoegd. Bij DONK stonden ex-RVC’ers Ralph en Dave Tol in de basis.

Waar een afwachtend DONK verwacht werd door RVC, gingen zij in de eerste minuten vol in de aanval. De bal kon regelmatig voorin gebracht worden en RVC had er moeite mee. Toch kwam de thuisploeg rustig beter in de wedstrijd, waardoor het spelbeeld wat kantelde. Veel grote kansen waren er aan beide kanten niet aan te tekenen in de beginfase, maar toch was de spanning te voelen op Sportpark Kaagjesland. Na zo’n 20 minuten spelen was er een opluchting aan RVC kant, want zij kwamen op voorsprong. Een voorzet van Dirk-Jan Blanken kon nipt door middenvelder Frank Stolwijk aangeraakt worden met het hoofd, waardoor de keeper er niet meer bij kon en Stolwijk de 1-0 op zijn naam kreeg. Afgezien van nog wat kleine kansjes was dit dan ook direct het hoogtepunt van de eerst helft en ging men de rust in met de 1-0 voorsprong.

DONK wilde er alles aan doen om in ieder geval een punt mee te nemen uit Reeuwijk, wat bij de 1-0 stand natuurlijk niet onmogelijk leek. Veel lange ballen werden er richting de voorwaartsen gespeeld, maar de solide RVC verdediging ging hier goed mee om en wist alles weg te werken, voordat het echt gevaarlijk werd. De thuisploeg wist dat als de voorsprong niet uit te bouwen was, zij in ieder geval moesten zorgen dat de nul gehouden werd achterin. Dit kwam het voetbal niet ten goede en ook de vele overtredingen en uitballen zorgde ervoor dat de wedstrijd er niet beter op werd. Invaller Daan Zantinge was voor RVC nog het dichtstbij de verlossende treffer, maar wist net geen doel te treffen. DONK zette in de slotfase ook nog aan, maar kwam niet tot scoren, waardoor RVC de volle drie punten in Reeuwijk mocht houden.