Rohda’76 ontwaakt op tijd

Bijna liep Rohda’76 averij op tegen laagvlieger Hertha. Na een 3-1 achterstand bij rust, metselden de Bodegravers in de tweede 45 minuten aan een krappe zege, 3-4.

Na de afgelasting van vorige week tegen Alphia, hervatte Rohda’76 de tweede competitiehelft met een uitbeurt bij Hertha. In Vinkeveen begonnen de elf van coach Boris van Es uitermate slap aan de wedstrijd. Op de 1-0 van de thuisclub had Arnoud Troost nog wel passend antwoord (1-1), maar na de 2-1 en 3-1 bleef het stil aan Bodegraafse kant.

In de tweede helft pakte Rohda’76 de zaken wat energieker aan. Die andere wedstrijdopvatting betaalde zich direct uit in een aansluitingstreffer van Mitchell van Waveren, 3-2. Daarna was het de beurt aan Roy Snijder. De frêle aanvaller boetseerde eerst de gelijkmaker, 3-3. Even later zette hij ook zijn handtekening onder de winnende treffer, 4-3.

IJs en weder dienende komt SPV’81 aanstaande zaterdag naar Bodegraven. De wedstrijd op sportcomplex De Broekvelden begint om 14.30 uur.

Roy Snijder had met 2 doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Kees van der Wilk
Door: Ad van den Herik