ESTO wint warrige uitwedstrijd met 1-4

Het warrige deel was vooral de tweede helft en maakte de wedstrijd boeiend om naar te kijken. De oorzaak lag in een rode kaart en penalty voor ESTO tegen het einde eerste helft. Maar vooral in de gelijkmaker van Vreeswijk direct in het begin van de tweede helft. Op de einduitslag valt helemaal niets af te dingen. Toch had ESTO het verschil van drie doelpunten in de eerste helft al moeten bereiken. Het net werd niet gevonden of het ging net mis. Volop kansen die niet werden benut en Vreeswijk dat nauwelijks vrijkwam uit de omsingeling van een sterk spelend ESTO. Twee minuten voor de rust viel toch nog het bevrijdende doelpunt. Een steekpass zette Stojan Cekic oog in oog met de keeper van Vreeswijk. Die werd omspeeld en haakte Stojan. Rode kaart voor de keeper en penalty voor ESTO. Aanvoerder Robin Groendijk schoof de bal feilloos in de hoek voor de 0-1 ruststand. De keeper werd vervangen en een speler moest het veld ruimen.

Kort na de rust waanden de tien van Vreeswijk zich al in de zevende hemel met een 1-1 stand op het scorebord. Een foute terugspeelbal werd onderschept en leverde hun de gelijkmaker op. Zuur voor de prima invallende keeper Wesley Vonk van ESTO. Hij had na de rust de plaats tussen de palen overgenomen van de geblesseerde Joey Anker. Ruim 20 minuten later liet hij met een prachtige redding op een cruciaal moment zien dat hij zijn vak verstond. De tweemans voorhoede van Vreeswijk was bijzonder sterk aan de bal en gevaarlijk. ESTO wankelde en wist maar nauwelijks raad met een tegenstander die fel knokte voor een goed resultaat. Een bevrijdend afstandschot van Lars Verheul leverde ESTO in de 75e minuut weer de verdiende voorsprong van 1-2 op. Er ontstond steeds meer irritatie op het veld door gele kaarten voor praten. Het was echter een terechte tweede gele kaart voor een Vreeswijker die in de 77e minuut een onnodige overtreding maakte. Dat moment bracht de wedstrijd definitief in het voordeel van ESTO. Even later veroorzaakte een gewone uitbal weer voor veel gezeur, ook vanaf de zijlijn. De scheidsrechter was het zat en staakte de wedstrijd. Na een afkoelingsperiode in de kleedkamers kwamen de ploegen weer op het veld. Direct wist ESTO gebruik te maken van de extra ruimte. Jordy Romijn werd in vrijstaande positie enkele meters voor een leeg doel aangespeeld en gooide met 1-3 de wedstrijd op slot. Enkele minuten voor het einde schoof Tim van de Lagemaat nummer vier binnen voor de eindstand 1-4.

Volgende week komt de nummer 1 op de ranglijst, ONA, naar de Kievitsheuvel. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.