Geen problemen voor Dames BZ&PC bij PSV: 3-16

blank

De waterpolodames van BZ&PC veroverde ook in speelronde vijftien de volle drie punten. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven werd het jonge PSV eenvoudig opzij geschoven: 3-16. Periodestanden 0-3, 2-3, 1-4, 0-6.

blank


PSV kent de laatste maanden een sterke fase binnen het damespolo. Hun jeugd- en damesteams verloren in 2017 nog niet. De ploeg van BZ coach Ton Kloosterman was zich hier goed van bewust en speelden een geconcentreerde wedstrijd. “Het was hard werken tegen die jonge meiden van PSV. Het ging er behoorlijk fysiek aan toe. We konden daar goed mee omgaan, maar zulk spel maakt het wel intensief, als er telkens een tegenstander aan je badpak hangt. Ik zie ons spel wekelijks verbeteren. We trainen daar hard voor. Niet alleen in het water, ook op de kant met kracht, stabiliteit en mentale trainingen. We hebben 100% invloed op wat we zelf doen en daar focussen we ons op. We blijven straks in Eindhoven om ook aan de teambuilding te werken. Eerst met de ploeg wat eten, dan stappen en daarna blijven we slapen. We leren elkaar daardoor nog beter kennen wat weer van pas komt bij wedstrijden later dit seizoen. En we sporten natuurlijk ook voor ons plezier en dat straalt de ploeg aan alle kanten uit. Heerlijk om te zien”.

Ook na de eenvoudige 3-16 winst op laagvlieger PSV willen ze bij BZ&PC nog niet aan het kampioenschap denken. Topscorer Suzan Kaynar, vanavond goed voor maar liefst acht treffers, is duidelijk over het vervolg van de competitie: “We bekijken het per wedstrijd. Laat de buitenwereld maar over het kampioenschap praten, wij kijken alleen naar de eerstvolgende wedstrijd. En dat is voor aanstaande zaterdag De Rijn. Zij staan vierde. Aan ons de taak om dan weer een goede wedstrijd te spelen. Vanavond even feesten en dan na het weekend weer de focus op het volgende duel”.

De Rijn uit Wageningen komt zaterdag naar De Kuil. Om 19:45 uur valt de eerste bal in het water. Publiek is meer dan welkom om op een hartstochtelijke en sportieve manier aan te komen moedigen. De Bodegraafse waterpolodames zien u graag op de tribune.

Zaterdag 4 februari
PSV – BZ&PC: 3-16
Periodestanden: 0-3, 2-3, 1-4, 0-6.
Doelpuntenmakers BZ&PC: Suzan Kaynar 8, Kim de Vor 3, Jennifer den Besten 3, Lotte Huisman.
Saves keepster Patricia den Heijer: 5 waarvan 1 gestopte strafworp.
Bijzonderheden: De pas 14 jarige Zoë Sterk uit de BM1 debuteerde verdienstelijk en maakte haar eerste minuten in de hoofdmacht.
blank
Suzan Kaynar met acht! doelpunten zeer trefzeker (Foto: OttenZien Fotografie)
Tekst: PR BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie